Tiril Eckhoff sikret norsk OL-bronse på fellesstarten

Pyeongchang , Sør-Korea 20180215. Tiril Eckhoff etter 15 km skiskyting i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Pyeongchang , Sør-Korea 20180215. Tiril Eckhoff etter 15 km skiskyting i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Slovakiske Anastasia Kuzmina tok gullet på kvinnenes 12,5 km fellesstart under OL. Tiril Eckhoff gikk inn til bronsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en gang ble det tårevåt jubel og masse klemming i den norske leiren. Landslagstrener og bror Stian Eckhoff, skytetrener Siegfried Mazet og teknikk trener Steinar Mundal ga alle sine fortjente gratulasjonsklemmer til Eckhoff.

Hun fikk også en passiar med statsminister Erna Solberg og IBU-president Anders Besseberg.

– Det var deilig å få det til. Det var vært en hard uke og jeg ofret mye for å være her. De betyr så mye å ta en medalje, sa Tiril Eckhoff til TVNorge.

– Jeg prøvde å ta en skyting av gangen og lykkes med det. Jeg er stolt av meg selv. Jeg var nemlig veldig langt nede i går og deppet fordi det hadde gått så ræva.

Eckhoff ble også nummer tre på fellesstarten i Sotsji-OL for fire år siden.

– Det var deilig og all ære til de som har støttet meg. Jeg har mistet litt troen på meg selv. Det er mange som jeg må takke der ute, fortsatte Eckhoff.

– Jeg er svært emosjonell og så driver jeg med denne teite idretten her, sa hun.

Fortjent

Tidligere skiskytter Ann Kristin Flatland var mektig imponert.

– Jeg synes det var så fortjent etter en trå start på sesongen. Fellesstart er hennes distanse og den hun liker best. Hun var vanvittig offensiv, sa Flatland, som er ekspert på Eurosport under OL.

Anastasia Kuzmina ledet inn til første stående etter to feilfrie liggende skyting. Hun banket ned alle blinkene. Hun hadde god avstand til nærmeste konkurrent inn til avsluttende stående skytingen.

De fire første blinkene falt raskt, mens den femte brukte hun mange sekunder i forsøket på å treffe. Hun bommet og avstanden ned til Darja Domratsjeva var plutselig krympet til 24.7 sekunder. I mål skilte det bare 18,8 sekunder.

Kuzmina ble historisk med å bli den første skiskytteren med tre strake individuelle OL-gull. Hun har også tre sølv.

To bom

Tiril Eckhoff bommet en gang på første liggende, men slo til med en feilfri siste liggende skyting. På første stående måtte Fossum-løperen tåle en tur til i strafferunden. Eckhoff og Marte Olsbu gikk ut sammen, men var distansert med nesten ett minutt til ledende Kuzmina. Opp til medaljekampen var det snaue halvminuttet.

Eckhoff slo til med en flott stående serie og gikk utpå tredjeplass, 10 sekunder bak Domratsjeva. Hun var til slutt 27,7 sekunder bak vinneren.

Marte Olsbu skjøt feilfritt på første liggende, men bommet en gang på den neste. Hun holdt heller ikke så høy fart i sporet. På stående skyting viste hun god gammel standard og skjøt feilfritt på begge skytingene.

Det var farten i sporet hun slet med og endte til slutt på åttendeplassen – 51,6 sekunder bak vinneren.

Personvernpolicy