Meny

Hjelmeset om Jacobsen-uttak: – Hjelper lite å angre

Trener for Norge Roar Hjelmeseth (t.h.) og trener for Sverige Ole Morten Iversen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Roar Hjelmeset fikk vondt av å se Astrid Uhrenholdt Jacobsen møte veggen på kvinnestafetten, men angrer ikke på uttaket etter OL-gullet.

Takket være kjempeløp av Ragnhild Haga og Marit Bjørgen ble Norge olympiske mestere i kvinnestafett lørdag. Ingvild Flugstad Østberg gikk også en god førsteetappe. Men det kunne fort sett annerledes ut.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk sin første OL-øvelse i Sør-Korea da hun fikk tillit på andreetappen på stafetten, men møtte veggen og tapte nesten ett minutt.

– Hun så veldig fin og sprek ut i starten, men det ble veldig plutselig stopp der. Det var veldig kjedelig for henne, sa Hjelmeset til NTB.

Les også: Lagvenninnene reddet norsk stafettgull etter Jacobsen-smell

Vraket Weng

Mesterskapsløperen Jacobsen har slitt med sykdom i OL-oppladningen, men fikk tillit på stafetten på bekostning av Heidi Weng. Tour de Ski-vinneren har hatt en nedadgående formkurve i Sør-Korea.

– Det hjelper lite å angre (på uttaket). Det er kjedelig for hennes del at hun ikke får det bedre til og for oss at hun ikke får det bedre til, sa landslagstreneren.

– Vi har sett henne gå fort på ski av midten i februar i mange år, og at hun har jevnt over prestert bedre i år enn i fjor. Vi trodde at vi kunne stole på henne. Hun fikk ikke det helt til som hun hadde håpet, fortsatte han.

Les også: NRK: Holund vraket fra stafetten

Ingen testløp

Hjelmeset bekreftet at det ikke vært arrangert et testløp eller lignende for å teste formen til Jacobsen før stafetten.

– Vi stolte på henne og det var sikkert andre som kunne gått like fort som henne. Det må vi være ærlige på. Vi må ha fire stykker, og alle kan ha en dårlig dag, sa Hjelmeset.

– Det er mest kjedelig for henne. Hun har mye følelser og det er hun som er desidert mest glad for at det går veien. Hun er en del av dette hun også, så hun skal ikke føle på at det var hennes skyld at stafetten ble som den ble. Det kunne skjedd med andre også, avsluttet han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært