Meny

OL-festen over på 20 sekunder for Mowinckel

Ragnhild Mowinckel kjørte for sakte til å ta OL-medalje i super G lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel klarte ikke å følge opp OL-sølvet fra storslalåm i super G lørdag. – Farten døde hen, sier hun om fasen da tidelene forsvant fort.

Den norske jenta endte på 13.-plassen og hadde 1,22 sekunder opp til gullet. Det gikk, i sensasjonell stil, til Ester Ledecká fra Tsjekkia.

Hun slo Anna Veith (Østerrike) med ett fattig hundredel.

Mowinckel åpnet bra og ledet ved første mellomtid da hun kjørte med startnummer 17. Så stoppet det opp i løpet av de neste 20 sekundene.

– Hva skjedde i midtpartiet?

– Når spør du godt. Jeg merket da jeg kom ut fra hoppet til «flata» at farten bare dabbet av og døde mye ut, sier Mowinckel til NTB.

Det var ingen slagen norske alpinist som møtte mediene i strålende solskinn.

– Det var dette jeg klarte å bringe til bordet i dag. Det er ikke bedre. Så da er det bare slik, dessverre. Jeg er ikke veldig skuffet, men det er selvfølgelig kjipt. Jeg hadde håpet på mer, sier Mowinckel.

– Jeg har heldigvis to konkurranser igjen (superkombinasjon og utfor). Nå skal jeg ta det med ro et par dager og så «gunne» på videre.

Utforen går etter planen onsdag og kombinasjonen fredag.

Populært