Lundby-aksjon nærmer seg 40.000 kroner

Maren Lundby med beviset på at hun ble olympisk mester.
Maren Lundby med beviset på at hun ble olympisk mester. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Folk har virkelig hoppet på spleiselaget som skal gjøre at Maren Lundby slipper å måtte betale for den dyre businessbilletten til vinter-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gullvinneren var allerede torsdag overveldet over giverviljen. Da hadde først 11.000 kroner, så 24.000 kroner kommet inn.

Pengene har jevnt og trutt strømmet inn på Spleis -kontoen som ble opprettet i nabolaget til Bøverbru-jenta. Fredag ettermiddag hadde aksjonen samlet inn 37.220 kroner. Foreløpig har 227 givere bidratt.

Engasjementet har vært overveldende etter at Maren Lundby fortalte NTB at hun selv måtte ta regningen etter oppgraderingen på vei til vinter-OL.

– Jeg oppgraderte for å være best mulig forberedt til OL og sove godt. Vi reiste på nattetid, og det er utrolig mye enklere å få sove når man kan ligge rett ut. Og når alt annet er «tunet» til fingerspissene, ville jeg ikke la søvnen ødelegge heller. Det tar tid å hente seg inn hvis man ikke får sovet en natt. Jeg er dessuten dårlig til å sove på fly.

– Jeg har ikke fått regningen for oppgraderingen, men den tar jeg med glede, sa hopperen fra Toten videre.

Nå er det klart at hun slipper å bekymre seg for den dyre flybilletten. OL-gullet har skapt enorm oppmerksomhet rundt Kolbukameratene-hopperen.

Lørdag dukker hun opp hos «Lindmo» på NRK i beste sendetid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært