To sveitsiske OL-utøvere smittet av noroviruset

Dario Cologna og Sveits under åpningsseremonien i Pyeongchang. To fristilsutøvere i troppen er smittet av noroviruset. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB scanpix
Dario Cologna og Sveits under åpningsseremonien i Pyeongchang. To fristilsutøvere i troppen er smittet av noroviruset. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

OL-troppen til Sveits sier de har avdekket to tilfeller av noroviruset i løpet av de siste dagene i Pyeongchang. Utøverne skal være friske og raske igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De var to fristilsløpere som ble rammet av viruset. Bare navnet på den ene av utøverne er offentliggjort: Fabian Boesch.

– Alle de andre er utenfor smittefare. Vi gjorde alt vi kunne gjøre, og tok de to rammede vekk inn på egne rom, sa en sveitsisk talsperson.

De to utøverne har ikke oppholdt seg i selve deltakerlandsbyen. Utøverne skal være kvitt symptomene fra viruset og skal delta i sine øvelser som normalt, bekrefter troppens ledelse.

Utøverne ble umiddelbart plassert på enkeltrom og behandlet av leger og har ikke hatt kontakt med andre utøvere i perioden.

Dette er den første rapporten om at utøvere er blitt smittet av noroviruset, som allerede har herjet blant sikkerhetspersonell og andre ansatte i OL-landsbyen. Fra før er det avdekket 194 tilfeller av viruset under OL.

I den norske troppen er det tatt ytterligere smitteverntiltak. Det er blant annet innført hilseforbud for å unngå at noen blir syke. Overalt i Pyeongchang er det satt opp skilt som minner folk om å vaske hendene.

Noroviruset fører i mange tilfeller til omgangssyke og diaré, og er svært smittsomt mellom mennesker. Det kan også smitte via mat og drikke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært