Unngikk kollisjon med tre, ble nummer 114

Pita Taufatofua fra Tonga under 15-kilometeren i OL fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Pita Taufatofua fra Tonga under 15-kilometeren i OL fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tongas Pita Taufatofua (34) gikk fra kokosoljekropp på OLs åpningsseremoni til 114.-plass på 15-kilometeren i fri teknikk langrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble slått med snaut 23 minutter av vinneren Dario Cologna.

34-åringen sa på pressekonferansen før rennet at målet hans var å unngå å kollidere med et tre. Akkurat det klarte han med tilnærmet bravur i OL-løypene på Alpensia skistadion, selv om stilen hans var noe utradisjonell.

Taufatofua fra øystaten Tonga i det sørlige Stillehavet har vært et fenomen lenge, og han har nærmere 170.000 tilskuere på Instagram.

Kald opplevelse

Den tidligere taekwondoutøveren har slanket seg ned fra 105 til 90 kilo siden OL i Rio i 2016. Allerede den gang stilte han med bar overkropp på åpningsseremonien, men det var likevel noe annet her i Pyeongchang. Det var tross alt ikke iskald vind og 17 kuldegrader i Rio de Janeiro.

Taufatofua sier at han bare har trent på snø i 12 uker. Da er det ikke så verst å skøyte seg rundt løypene i Sør-Korea sammen med verdens beste skiløpere.

Han satt igjen med en tomhetsfølelse etter OL i Rio og ønsket å finne seg en ny idrett.

Vanskelig

– Jeg valgte meg langrenn. Det er vanskelig, sa kokosoljemannen på pressekonferansen.

Fredag hadde han to mann bak seg på resultatlista. 42-årige Sebastian Uprimny fra Colombia ble nummer 115, mens 43-årige German Madrazo fra Mexico så vidt kom seg under timen på 15 kilometer (med 24,6 sekunders margin) og ble slått av Dario Cologna med 25.51,5 minutter.

Ettersom kinesiske Wang Qiang ble disket og to utøvere brøt fikk 116 mann plassering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært