Solberg om OL-tilnærmingen: – Vi må ikke være for naive

Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes spiller fotball med barn under et besøk i Sør-Korea fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes spiller fotball med barn under et besøk i Sør-Korea fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) er på plass i vinter-OL. Hun liker den forsiktige oppmykningen mellom Sør- og Nord-Korea, men løfter en advarende pekefinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser det er en forbedring mellom Sør- og Nord-Korea gjennom at de har felles OL-lag og har brukt lekene til å skape en bedre plattform, sier Solberg til NTB.

Fredag besøkte Solberg et ungdomssenter en times kjøring fra OL-byen Pyeongchang. Der ble det blant annet delt ut fotballer, og Solberg og ektemannen Sindre Finnes var med på spillet.

Farlig

Statsministeren sier at Nord-Koreas atomprogram er en stor trussel.

– Det er viktig å passe på at dette ikke oppleves som en liten røyklegging av det som er hovedutfordringen, at Nord-Korea utvikler atomvåpen helt i strid med alle internasjonale regler. Det kommer til å destabilisere verden hvis det kommer så langt, sier Solberg.

– Det er bra for lekene og bra for OL at vi ser at det kan få folk og folk sammen, men så må vi ikke være for naive.

Bra

Solberg mener at Norges OL-innledning og pangdag torsdag er positivt.

– Det lover jo blant annet godt for stafettene våre. De første øvelsene har vist at vi har en bredde (i troppen) som gjør at vi kan løfte oss også framover, sier Solberg.

Hun skal ikke være lenge i Sør-Korea, men kommer til å få med seg noen øvelser, blant annet langrennsstafetten for kvinner lørdag.

Den går over 4 x 5 kilometer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært