OL-sølv til Krüger på 15 kilometeren da suverene Cologna tok gull

<p>Pyeongchang, Sør-Korea 20180216. Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger i mål etter 15 km i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Pyeongchang, Sør-Korea 20180216. Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger i mål etter 15 km i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Simen Hegstad Krüger gikk inn til OL-sølv på 15 kilometer fri teknikk, men kunne lite gjøre med Dario Cologna som tok gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at de norske langrennsgutta tapetserte seierspallen i skiathlon søndag var forventningene store. Nok en gang leverte Simen Hegstad Krüger et kjempeløp, men han kunne lite gjøre med sveitsiske Dario Cologna, som vant på tiden 33.43,9.

Krüger gikk inn 18,3 sekunder bak Cologna, mens Denis Spitsov (OAR) tok bronse 23 sekunder bak vinneren.

Krüger, som søndag vant skiathlon, tok dermed sin annen medalje under mesterskapet.

– Det var en veldig hard kamp i dag. Jeg skjønte etter hvert at det var sølvet vi kjempet om, for Dario var i en egen liga i dag. Men sølv er som en seier i dag, så det var kjempegøy. De 18 sekundene han slo meg med hadde jeg ikke inne i dag, så at det holder til en medalje er rått, sa Krüger.

– Og det var sterk laginnsats i dag også, selv om det ikke er like synlig på pallen.

Vond følelse

Samtlige nordmenn var med i tetsjiktet ved første passering på 1,6 kilometer, men bak kom en sveitser i superform. Etter seks kilometer ledet Cologna med elleve sekunder på beste norske, og avstanden hadde økt til 25 sekunder etter 9,8 kilometer.

Halvannen kilometer før mål var det klart at det gikk mot en sekundstrid om medaljene, der Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby i høyeste grad var med i kampen. Colognas ledelse var krympet til 19 sekunder, men kreftene holdt helt inn for sveitseren. Også Krüger hadde krefter igjen og kjempet seg til OL-sølvet.

Martin Johnsrud Sundby på fjerdeplass var bare 1,9 sekunder fra bronsen, mens Hans Christer Holund la seg to plasser bak Sundby, 34,5 sekunder bak Cologna.

Sundby mener selv at han gjorde et godt løp, men var skuffet over at medaljen glapp mot slutten.

– Det er en følelse som er vond å hanskes med nå, det kommer sikkert til å være det i kveld og litt i morgen. Det er superkjipt å være 1,9 unna pallen, sa en tydelig skuffet 33-åring.

Aktuelt: Sol i OL-byen, men vindkastene gjør comeback

– Hadde ikke mer å gi

– Jeg synes jeg gjorde en god avslutning, så Spitsov må ha levert en kjempeavslutning, sier Sundby som forteller at han ikke var klar over at russeren var med i medaljekampen underveis i løpet.

– Det var ikke noe å gjøre med Cologna i dag. Ikke å klare medalje er skuffende, men jeg må glede meg over Krüger som igjen leverer et veldig godt løp, sa Sundby til Eurosport.

Holund sier han synes han gjorde et bra løp, og at han åpnet i farten han måtte for å kjempe om gull.

– Jeg ga det jeg hadde i dag. Det er elleve, tolv sekunder opp til pallen, men jeg hadde ikke mer å gi, sa Holund etter sjetteplassen.

Aktuelt: Solberg om OL-tilnærmingen: – Vi må ikke være for naive

– Overvurderte meg selv

Finn Hågen Krogh møtte tidlig veggen og gikk inn til 18.-plass, halvannet minutt bak. Men 27-åringen startet raskt og var helt i tetsjiktet ved første passering.

– Jeg kjente ikke selv at jeg startet hardt. I ettertid er jeg nesten litt flau over å ha åpnet så hardt og ha endt så dårlig til slutt, sa Krogh til Eurosport.

– Jeg undervurderte ikke løypa, men overvurderte kanskje meg selv. Åpningsfarten er ofte nøkkelen til et godt løp i intervallstart, og der bommet jeg i dag. Men vi får en medalje, og det er bra.

Aktuelt: Gullgutten Thingnes Bø forventer dyr telefonregning

Men selv om Krogh kanskje var mellomfornøyd, var landslagstrener Tor-Arne Hetland en glad mann etter konkurransen.

– Det var en super dag. Annen-, fjerde- og sjetteplass er vi kjempefornøyd med. Krüger er fenomenal om dagen. Han har truffet perfekt med formen, sa Hetland til Eurosport.

Men fredag kunne ingen gjøre noe med Cologna, som med fredagens seier tok sin tredje strake OL-seier på distansen. Sveitseren vant 15 kilometer klassisk i Sotsji-OL i 2014, og samme distanse i fri teknikk under OL i Vancouver, tilbake i 2010.

Aktuelt: Slik skal Svindal sikre nytt Sverige-VM

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært