Gullgutten forventer dyr telefonregning

Johannes Thingnes Bø har fått mange gratulasjoner etter OL-gullet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø har fått mange gratulasjoner etter OL-gullet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gratulasjonene haglet inn til Johannes Thingnes Bø i timene etter torsdagens OL-triumf. Ekstrakostnaden det medfører tar han mer enn gjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Normaldistansen endte i gull, tårer, en mye omtalt klem fra storebror Tarjei og en nattlig kakefest på det norske utøverhotellet for 24-åringen. En av den norske OL-troppens største forhåndsfavoritter innfridde i tredje forsøk forventningene som var stilt til ham.

I timene etter gulløpet på 20-kilometeren gikk telefonen til Thingnes Bø varm. Mange ville gratulere og hylle olympiamesteren på én av karrierens aller største dager.

– Det har blitt ganske mange gratulasjoner, så det kommer til å bli en dyr telefonregning, men det er bare artig, gliser stryningen til NTB dagen etter triumfen.

Strømmet inn

Han takker for den voldsomme responsen OL-gullet utløste.

– Idretten engasjerer, og OL engasjerer, og jeg er veldig glad for alle gratulasjonene. Det tar sikkert flere uker før jeg får svart alle, men jeg håper å få gjort det til slutt. Jeg setter veldig stor pris på hver og en av dem, smiler Thingnes Bø.

Også på olympiamesterens kontoer på sosiale medier strømmet hilsningene inn fra kjente og ukjente.

– Der er det enkelt å gratulere, men det er like kjekt for det, sier 24-åringen.

Etter to nedturer innledningsvis i Pyeongchang slo han tilbake og realiserte guttedrømmen om et individuelt OL-gull. Seieren var Thingnes Bøs niende internasjonale denne sesongen.

Tvilte på seg selv

Etter torsdagens triumf røpet samtidig gullgutten at han tvilte på seg selv etter bommene på sprinten og jaktstarten. I en samtale med storebror Tarjei ga han uttrykk for at han kanskje ikke var rett mann til å være ankermann på det norske stafettlaget.

24-åringen innrømmer at det hører med til sjeldenhetene at han trekker egne ferdigheter i tvil.

– Det er ikke så ofte, men etter å ha gått raskest i samtlige renn i vinter, gikk jeg plutselig ikke raskest i OL. I tillegg bommet jeg og taklet ikke vinden. Da begynner man å tenke, sier 24-åringen.

– Jeg hadde aldri gitt opp på noen måte, men det var kjedelig at jeg ikke følte meg bedre, tilføyer han.

– Kan du telle på én hånd hvor ofte du har tvilt såpass på deg selv?

– Jeg tvilte ikke så gigantisk mye nå heller, men når du er i konkurransemodus og har gått et dårlig løp eller to, er det lett å konkludere litt for tidlig, smiler olympiamesteren.

Nå er all tvil feid til side. Søndag fortsetter OL med fellesstart. Der kan det bli mer å juble for.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært