Sol i OL-byen, men vindkastene gjør comeback

Vinden er tilbake i OL-byen, men ikke med like kraftige kast som onsdag, da folk ble bedt om å holde seg innendørs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vinden er tilbake i OL-byen, men ikke med like kraftige kast som onsdag, da folk ble bedt om å holde seg innendørs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Solen fortsetter å skinne over OL-byen Pyeongchang, men gufne vindkast gjør det tidvis surt å oppholde seg i skiløypene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alpinistene sto opp til strålende vintervær, men var heldige som rakk å kjøre ferdig super-G-konkurransen før vindkastene igjen gjorde sitt inntog i bakken i Jeongseon.

På langrennsstadion, der herreløperne i skrivende stund så vidt er i gang med sin 15 kilometer, skinner solen over publikum og løpere. Men også her kommer det stadig kalde vinddrag, uten at det bør skape problemer for selve langrennet.

Med én til to plussgrader er temperaturen langt unna de svært så kjølige OL-konkurransene vi husker fra sist helg. Fredag kveld lokal tid skal skihopperne i aksjon, og de håper nok på en betydelig mildere dag enn i normalbakken lørdag.

Da måtte flere av hopperne varmes i ullpledd mens de ventet på å sette utfor.

Nede ved kysten i Gangneung blåser det også tidvis friskt, men utøverne som oppholder seg der, er så heldige at de konkurrerer innendørs. Ishockeyspillere og skøyteløpere må holde på lua når det beveger seg utendørs, men slipper å ta hensyn til været når det faktisk skal kjempe om OL-medaljer.

Det er ventet at de kjølige vindkastene vil fortsette inn i helgen, men den varslede styrken ligger på beskjedne fem-seks meter i sekundet. Temperaturene kryper nedover, særlig på formiddagene, og lørdag er det ventet rundt seks minusgrader under kvinnenes langrennsstafett.

Temperaturen vil derimot ligger rundt nullpunktet når herrene går sin stafett søndag, ifølge værvarselet.

Tidligere i uken har flere OL-renn blitt avlyst og utsatt. Onsdag ble det innført restriksjoner mot å oppholde seg utendørs i OL-parken, da flere gjerder og oppsatte telt ble ødelagt av vinden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært