Haver-Løseth: – Jeg gjorde mitt beste

<p>Norges Nina Haver-Løseth i aksjon i slalåmbakken i Pyeongchang fredag. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix</p>
Norges Nina Haver-Løseth i aksjon i slalåmbakken i Pyeongchang fredag. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix

Nina Haver-Løseth falt én plass fra 1. omgang og kom på 6.-plass. Svenske Frida Hansdotter (32) vant OL-slalåmen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sølvet gikk til sveitsiske Wendy Holdener, mens bronsen gikk til Katharina Gallhuber fra Østerrike.

I sin andre OL-slalåm var Haver-Løseth på 5.-plass etter første omgang. Hun var fornøyd, men varslet også at det var på tide «å tråkke på gasspedalen» før finaleomgangen.

– Gjorde mitt beste

28-åringen tapte raskt forspranget hun startet med i finaleomgangen. I mål slo hun Katharina Liensberger med to små hundredeler og gikk inn på sølvplass. De fire neste kjørerne gikk alle inn foran Løseth, som dermed havnet på 6.-plass.

– Det er en prosess å slippe seg løs og gi gass. Dagen jeg knekker den koden, da skal det bli moro! Så skal vi ha det litt moro på veien òg, sa Haver-Løseth til Eurosport.

– Jeg gjorde mitt beste. Jeg vil egentlig si at jeg fant slalåmformen i morges. Jeg har ikke kjent det sånn i hele år, det er jeg fornøyd med. Jeg gjorde det jeg kunne fra mitt eget utgangspunkt. Når jeg ikke har vært på pallen i hele år, i OL kan alt skje, men det har vært litt for ustabilt. Jeg fornøyd med mye av kjøringen, sa hun.

– Unner henne gullet

Hansdotters gull var det første i et internasjonalt mesterskap. Hun har tidligere et slalåmsølv fra VM i Beaver Creek i 2015. I tillegg har hun to bronser fra 2013 og 2017.

– Frida (Hansdotter) er helt rå på å gi full gass. Vi får ingen stilkarakterer, og det begynner jeg å lære meg nå. Av og til må man slippe seg løs, sa den norske jenta som skrøt av sin svenske rival.

– Alle fortjener å vinne, men jeg unner henne det ordentlig. Vi har vært litt på lag sammen. Hun er en god venninne av meg. Det er rørende å se, sa Løseth om Hansdotters gull.

– Jeg tok sjansen. Jeg la bort presset og bare kjørte, sa Hansdotter.

– Ikke veldig bra

Maren Skjøld falt fra 19.-plass i første omgang til 22.-plass, mens Kristin Lysdahl kjørte seg opp tre plasser fra utgangspunktet og havnet på 25.-plass.

Skjøld var noe skuffet da hun snakket med Eurosport etter rennet.

– Det var ikke så veldig bra. Jeg vil mye, men akkurat nå er det ikke bra nok. Jeg klarer ikke koble om å slippe meg løs. Det er ingen grunn til det, det er bare for dårlig. Men det kommer flere sjanser, jeg har mye mer inne, det føler jeg, sa den norske 24-åringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært