Jansrud etter OL-bronsen: – Hadde høyere forhåpninger

<p>Kjetil Jansrud, her i aksjon under torsdagens utforrenn, tok bronse i super-G. </p>
Kjetil Jansrud, her i aksjon under torsdagens utforrenn, tok bronse i super-G.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kjetil Jansrud maktet ikke å forsvare OL-gullet i super-G fra Sotsji og havnet på bronseplass. Østerrikske Matthias Mayer tok gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitsiske Beat Feuz havnet på sølvplass 13 hundredeler bak Mayer. Ytterligere fem hundredeler bak kom Jansrud.

Aksel Lund Svindal kjørte inn til sølvplass, men ble senere skjøvet ned til 5.-plass. Aleksander Aamodt Kilde havnet på 13.-plass.

– Man kjører om gullet og vet at man er god nok for det. Jeg vil ikke bruke ordet skuffende, men jeg hadde høyere forhåpninger, sa Jansrud til Eurosport.

Jansrud med startnummer sju kom i mål 51 hundredeler foran Vincent Kriechmayr etter å ha kjørt godt stort sett gjennom hele løypa. Han så fornøyd ut i målområdet, men han hadde et par ting å utsette på sitt eget løp.

Uflaks med startnummeret

32-åringen hadde litt uflaks med startnummeret, selv om det under normale omstendigheter er en fordel med tidlig startnummer.

– Vi som kjørte først fikk ikke sett så mye, for det var mange som kjørte ut, og de få vi så leverte ikke helt der vi ville. Jeg blir litt veiviser for de andre som startet bak. Men sånn er jo idretten da, sier han til NRK, og legger til:

– Det er mange følelser nå. På mange måter er jeg veldig fornøyd med medalje igjen, men så er det også litt et innslag av skuffelse, på en måte. Magefølelsen var at det hadde vært mulig å kjøre noen tideler raskere, sier Jansrud.

Kjetil Jansrud (foran) på vei til seierspallen etter OL-bronse i super G. Beat Feuz (midten) tok sølv og Matthias Mayer tok gull. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kjetil Jansrud (foran) på vei til seierspallen etter OL-bronse i super G. Beat Feuz (midten) tok sølv og Matthias Mayer tok gull. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Ikke overrasket

– Det var ikke perfekt. Jeg kjørte bra i toppen. I midtpartiet og nedover er det noe å hente på meg, var Jansruds umiddelbare oppsummering til Eurosport etter løpet.

Det hadde Vinstra-kjøreren rett i. Både Mayer og Feuz snek seg inn foran Jansrud. Bronseplassen beholdt han også etter at amerikanske Andrew Weibrecht med startnummer 28 kjørte ut.

– Jeg er ikke overrasket over Mayer. Han er en veldig bra skikjører og har kjørt bra tidligere. Det var heller ingen overraskelse med Feuz, sa Jansrud.

Svindal og Kilde

Svindal havnet bak lagkamerat Jansrud etter de to første mellomtidene. Den tiden klarte ikke gårsdagens OL-vinner å hente inn, og romerikingen kjørte inn til sølvplass, 31 hundredeler bak Jansrud. Han pekte umiddelbart mot Jansrud i målrområdet. Svindal mener at gårsdagens store utfordag muligens preget ham.

– Sikkert, men ikke noe mer enn at jeg var klar i dag. Jeg blir litt for hard i dag. Jeg tar portene litt hardt på snøen. Det var ikke overtenning, men jeg fikk ikke helt flyten, sa Svindal.

Kilde gjorde et par feil underveis i løpet og kom inn over sekundet bak teten i det som blir sett på som hans beste disiplin. Han har to 4.-plasser som beste prestasjon i verdenscupen denne sesongen, men 25-åringen klarte ikke å følge opp det i solskinnet i Pyeongchang.

Første siden 1998

Jansrud tok gullet i super-G i Sotsji-OL for fire år siden. Fire år før det var det Svindal som gikk til topps. Kjetil André Aamodt sikret gullet i de to foregående vinterlekene, så dette er altså første OL siden 1998 hvor super-G-gullet ikke har gått til Norge.

Torsdag vant Svindal Norges første utforgull i OL gjennom tidene. Lagkamerat Jansrud tok sølvet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært