Ulsrud og co. med sin første seier

Thomas Ulsrud og de norske gutta vant torsdag over Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De norske curlinggutta med skip Thomas Ulsrud i spissen tok sin første seier i OL da Sør-Korea ble slått 7-5 torsdag.

Norge kom under da Sør-Korea åpnet kampen med å stjele ett poeng. Deretter leverte Ulsrud en imponerende sistestein som sikret to poeng i den neste omgangen.

Den tredje omgangen ble poengløs før sørkoreanerne utlignet til 2-2. Norge svarte med en ny topoenger i den femte omgangen.

Sør-Korea kjempet til seg et nytt poeng i omgang seks og reduserte til 3-4. Den neste omgangen ble blank, og i åttende omgang festet Ulsrud og lagkameratene igjen grepet med 2-0-seier. Den norske skipen kunne samtidig tatt tre poeng, men lyktes ikke med sin avgjørende stein.

Sørkoreanerne nektet å gi opp håpet om seier og slo tilbake med to poeng i neste siste omgang. Dermed sto det 6-5 i norsk favør før kampen skulle avgjøres.

Med sistestein i tiende omgang hadde de norske gutta kontroll på seieren. Ulsrud sikret ett poeng med kampens siste stein.

Dermed ble det norsk 7-5-seier.

Norge åpnet med 4-6-tap over Japan onsdag. Deretter ble det tap mot Canada (4-7) dagen etter. Neste kamp er lørdag morgen lokal tid mot Sveits.

På det norske laget spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergaard og Ulsrud.