Hederlig OL-debut for Sør-Koreas ishockeylag

Cho Min-ho jubler sammen med sine lagkamerater etter å ha scoret for Sør-Koreas i landets aller første OL-kamp i ishockey for menn. Den endte med et hederlig 1-2-tap mot Tsjekkia. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB scanpix
Cho Min-ho jubler sammen med sine lagkamerater etter å ha scoret for Sør-Koreas i landets aller første OL-kamp i ishockey for menn. Den endte med et hederlig 1-2-tap mot Tsjekkia. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sør-Koreas ishockeylag ble feiret som helter under og etter sin aller første OL-kamp. Den endte med knepent 1-2-tap for stormakten Tsjekkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Koreas aller mest meritterte ishockeysønn Jim Paek, med to Stanley Cup-seirer på skrytelista, fikk i oppdrag å bygge et lag som kunne hevde seg i OL på hjemmebane. Det ser han ut til å ha greid.

Paek ble født i Seoul, men familien hans flyttet til Canada da han var ett år gammel. Tilbake i fødelandet har han skapt en tropp med 18 hjemlige spillere, seks canadiere og en amerikaner med dobbelt statsborgerskap.

– Det er utrolig hvor langt koreansk ishockey har kommet på kort tid. Det er en drøm å være med på dette, sier Paek.

Hjelp fra nord

Torsdag var hallen fylt til trengsel da laget OL-debuterte. Til stor overraskelse marsjerte selv Nord-Koreas profilerte kvinnelige heiagjeng inn i hallen og begynte å rope på Sør-Korea.

I motsetning til kvinnelaget er det ikke en nordkoreaner på mennenes ishockeylag, men det fikk likevel full støtte fra nord.

Jubelen sto i taket da veteranen Cho Min-ho scoret Sør-Koreas aller første OL-mål etter 7.34. Det sendte laget i ledelsen 1-0.

Tsjekkia vendte kampen i sin favør før første pause med mål i overtall av Jan Kovar og i undertall av Michal Repík, men flere mål fikk ikke tsjekkerne, som tross 40-18 i skudd måtte nøye seg med 2-1.

Etter kampen bukket spillerne til alle tribunene, og aller først til den med de nordkoreanske kvinnene som fortsatte med sine heiarop selv da publikum var på vei ut.

Aktuelt: Norsk rekorddag i OL - knuste bragden fra 1952

Samleside: Her finner du alle sakene om OL

Canadisk seier

I samme gruppe vant Canada 5-1 over Sveits. Rene Bourque og Wojtek Wolski scoret to mål hver, mens Derek Roy noterte tre assist for det canadiske laget som regnes i favorittsjiktet selv om det er helt uten nåværende NHL-spillere.

Det er derimot mange tidligere NHL-spillere i troppen, deriblant Bourque. Til sammen har spillerne i troppen 5544 NHL-kamper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært