Meny

Bjørgen og Pärmäkoski delte bronsen:

– Kan se hvem som gikk fortest

Ragnhild Haga mottar gullmedaljen for langrenn 10 kilometer fristil på Pyeongchang Medals Plaza i Pyeongchang. Charlotte Kalla tok sølv og Krista Parmakoski og Marit Bjørgen delte bronsen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIS-topp forteller at man kan se hvem som gikk raskest av Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski på onsdagens 10 kilometer, men regelverket stopper dem fra å opplyse resultatet.

– Vi anvender høyere presisjon i sprinten for å avgjøre «lucky losers». Vi registerer også hundredeler på distanserenn, men reglene sier at vi bare skal se på tidelene, sier FIS-direktør Pierre Mignerey til Expressen.

Marit Bjørgen gikk inn til delt bronse på onsdagens 10 kilometer fristil. Hun var 31,9 sekunder bak Ragnhild Haga som tok gull. Bronseplassen må hun dele med finske Krista Pärmäkoski.

Dette var Bjørgens tolvte OL-medalje i karrieren.

Mignerey sier at man kunne sett nærmere på tidene Rognes-jenta og Pärmäkoski. Begge to ble klokket inn til 25.32.4. Medaljen ble delt på tidelet.

- Ja, det kan vi. Jeg vet ikke hvem det var selv, men vi kan sjekke det. En av dem var raskere enn den andre, understreker han.

– Hyggelig å dele medaljen

Under tirsdagens OL-sprint brukte arrangøren tusendeler til å måle tidene.

Onsdag ble det brukt tideler. Det internasjonale skiforbundet (FIS) måler i tillegg hundredeler på distanserenn. Dermed kan de finne ut hvem som gikk raskest av Bjørgen og Pärmäkoski.

Men regelverket sier altså at det er tidelene som skal måles.

- Krista og jeg gikk omtrent like raskt hele veien. Det er hyggelig å dele medaljen med henne, sier Bjørgen.

Videre sier hun at hun var sikker på at medaljen skulle ryke.

– Jessica Diggins hadde en bra ledelse, sier en fornøyd Bjørgen til Eurosport, og la til at hun gledet seg over Ragnhild Hagas kanonløp.

Weng frykter stafetten ryker

Heidi Weng ble nummer elleve, slått med nesten halvannet minutt.

– Det er ikke veldig gøy å gå på ski nå. For egen del skjønner jeg ikke helt hva som skjer, sier en frustrert Weng til Eurosport.

– Men det er gøy med to norske på pallen, så det er noe å glede seg over, legger hun til.

Hun frykter nå at plassen på lørdagens stafett ryker.

Hun ble nummer ni på lørdagems skiathlon, mens hun ble utslått i semifinalen på sprinten. Lørdag er det stafett, og nå frykter Weng for at plassen på laget er i ferd med å glippe.

– Heldigvis er det ikke jeg som skal ta ut laget, men jeg føler at jeg gikk greit på klassiskdelen i skiathlon. Så jeg håper jeg får gå en klassisk etappe, men jeg skjønner også at dersom det er andre som er foran meg så er det sånn. Det får jeg liksom ikke gjort noe med, sier Weng.

Populært