Kramer sprakk på 10.000 meter da Bloemen vant gull

<p>Ted-Jan Bloemen tok gull på 10.000 meter skøyter i OL torsdag. Foto: AP Photo/Petr David Josek / NTB scanpix.</p>
Ted-Jan Bloemen tok gull på 10.000 meter skøyter i OL torsdag. Foto: AP Photo/Petr David Josek / NTB scanpix.

Sven Kramer kunne tatt sitt etterlengtede OL-gull på 10.000, men hadde en svak dag torsdag. Ted-Jan Bloemen tok gull, mens Håvard Bøkko endte på 11.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bøkko var aldri i nærheten av å blande seg inn i medaljekampen på distansen som ble vunnet av Ted-Jan Bloemen. Canadieren satte i tillegg ny olympisk rekord med 12.39,77.

Nederlandske Kramer mangler et OL-gull på 10.000 meter i et ellers fullt medaljeskap. 31-åringen ble disket i 2010-OL da hans trener Gerard Kemkers ropte at han skulle gå til indre bane, og i 2014 måtte han nøye seg med sølv.

Torsdag hadde han mulighet til å ta revansj, men 31-åringen var aldri i nærheten av tiden til Bloemen og måtte nøye seg med en svært skuffende sjetteplass.

– Jeg kom aldri inn i flytsonen og følte egentlig det var ganske tøft. Jeg klarte aldri å presse ned rundetidene, sa Kramer til Eurosport etter løpet og la til at han ikke har bestemt om han gir 10.000 meter et nytt forsøk i OL om fire år. Da vil han i så fall være 35 år.

Fantomløp

Ted-Jan Bloemen gikk et fantomløp og satte olympisk rekord i nest siste par. Jorrit Bergsma tok sølvet med 12.41,98, mens italienske Nicola Tumolero tok bronse med 12.54,32.

Kramer ble knallhardt utfordret av tidene til Bloemen og landsmann Jorrit Bergsma. Først satte Bergsma olympisk rekord, før Bloemen senket den ytterligere. Det holdt til gull.

Kramer hadde fordelen av å gå i det siste paret, men det ble tidlig tydelig at skøytekongen ikke hadde noen god dag på isen.

Tøft for Bøkko

Håvard Bøkko fikk det som ventet tøft på distansen. Han gikk i par med canadiske Jordan Belchos og ble klart slått. Han gikk inn til 13.17,47 og endte nest sist av de 12 deltakerne.

– Vi hadde vel ikke noen voldsom ambisjon, verken jeg eller Sondre (Skarli, landslagstrener). Jeg visste at jeg ville komme nederst eller nest nederst på resultatlista. Men vi hadde en plass, og da syntes alle at vi burde stille med en løper. Det sto mellom meg og Simen (Spieler Nilsen), men da jeg trynet for en drøy uke siden ble det ganske klart at det ble meg, sa han til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært