Johannes Thingnes Bø tok til tårene etter OL-gullet på normaldistansen

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger, men ingen kunne true Markane-løperens OL-gull på mennenes normaldistanse i skiskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bø slo tilbake etter en tung OL-start. Han ble bare nummer 31 på sprinten og nummer 21 på jaktstarten.

– Jeg hadde en superbra dag. Jeg åpnet smart på de to første rundene. Jeg merket at formen ble bedre og bedre på runde tre og fire. Det er løpsopplegget som gjør at jeg tar gull med den skytingen jeg har hatt, sa Bø til TVNorge.

– Den beste følelsen i hele verden

Han var litt i tvil om gullet var i boks, men da den endelige beskjeden kom, slet gullgutten med å holde tilbake følelsene.

– Gull er den største drømmen som du kan få til, sa Bø og lot tårene strømme på.

– Det er den beste følelsen i hele verden. Det er veldig spesielt, fortsatte skiskytteren.

Bø innledet med ett tilleggsminutt på den første liggende skytingen, men to fulle hus løftet ham opp i medaljekampen. Én bom på siste stående skyting fikk ingen konsekvenser da utfordrer etter utfordrer feilet.

– Det mest fortjente gullet som blir delt ut

Tarjei Bø svelget unna sin egen skuffelse og fokuserte på rollen som stolt storebror etter at lillebror Johannes fikk sitt etterlengtede OL-gull.

29-åringen fikk en gråtende lillebror i favnen da det var klart at Bø-familien hadde fått en ny olympisk mester i skiskyting. I sekundene som fulgte utvekslet de to også noen ord.

– Jeg gratulerte han bare med at dette var det mest fortjente gullet som blir delt ut på denne arenaen. Med tanke på den sesongen han har hatt, er det veldig fortjent. Jeg er veldig lettet på hans vegne, sa storebror Tarjei Bø til NTB.

At det ble mye følelser i målområdet, er ikke 29-åringen overrasket over.

– Både jeg og han er egentlig veldig myke når det kommer til viktige ting. Dette er viktige ting for oss. Da blir vi litt følsomme. Dette er en jo en guttedrøm for ham, sa han i pressesonen.

Tungt for Birkeland

Store navn skjøt seg bort, blant dem giganten Martin Fourcade som avsluttet med to bom og bare ble nummer fem.

Slovenske Jakov Fak knep sølvmedaljen, mens Dominik Landertinger fra Østerrike sikret OL-bronse. Fak, som skjøt feilfritt, var riktignok bare 5,5 sekunder bak Bø i mål, men ble altfor treg i sporet til at innspurten ble virkelig spennende. Landertinger skjøt også fire fulle hus, men var likevel 14,2 sekunder bak den norske gullvinneren.

Emil Hegle Svendsen gikk inn til tiendeplass, 1.36,7 bak Bø. Han hadde også to tilleggsminutter. Tarjei Bø bommet også to ganger og gikk inn til 13.-plass.

Lars Helge Birkeland hadde ingen god dag med fire tilleggsminutter og 58.-plass, slått med nesten seks minutter.

Personvernpolicy