Bøkko-fleip etter treg 10.000 meter: – Motvind og dårlig glid

<p>Håvard Bøkko fikk det som ventet tungt på 10.000-meteren i OL. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix</p>
Håvard Bøkko fikk det som ventet tungt på 10.000-meteren i OL. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix

Håvard Bøkko visste at han ikke var i toppslag, men gikk enda tregere enn han hadde håpet på torsdagens 10.000 meter i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skøyteløperen fra Hol i Buskerud fikk en kjedelig start på mesterskapet i Sør-Korea da han falt noen dager før han skulle gå sitt første løp. På 5000-meteren ble det 18.-plass, og heller ikke den doble distansen ble optimal.

Bøkko hadde håpet å gå på rundt 13.12 minutter, men endte opp med 13.17,47 og endte nest sist av de tolv deltakerne, 37,70 sekunder bak den canadiske gullvinneren Ted-Jan Bloemen.

– Jeg hadde litt motvind, litt dårlig glid og feil slip, fleipet Bøkko da han ble spurt om hva som gjorde at han mistet tempoet litt mot slutten av milløpet.

Godkjent halvveis

Hallingen fulgte lenge planen om å gå runder på mellom 31,5 og 31,7 sekunder, men klarte ikke å øke farten mot slutten.

– Litt over halvveis begynner han å «få det», og etter 8000 meter blir det tungt. Da taper han mye, sa landslagssjef Sondre Skarli.

– Jeg holdt meg til planen lenge, og det gikk greit, men jeg ble litt tam mot slutten. Det var godt å komme i mål, sa Bøkko selv.

God sportsånd

Bøkkos mål i OL er å ta medalje med det norske laget på lagtempoen. Han ble valgt ut til 10.000-meteren fordi han skal være reserve i kvalifiseringen søndag. Men han forteller at han ikke hadde noen spesiell ambisjon med milløpet.

– Vi hadde vel ikke noen voldsom ambisjon, verken jeg eller Sondre. Jeg visste at jeg ville komme nederst eller nest nederst på resultatlista. Men vi hadde en plass, og da syntes alle at vi burde stille med en løper. Det sto mellom meg og Simen (Spieler Nilsen), men da jeg trynet for en drøy uke siden ble det ganske klart at det ble meg, sier han til NTB.

Bruker alle fire?

Selv om Bøkko ikke går kvalifiseringen til lagtempoen, kan han velges inn til onsdagens finaleløp. På den måten kan også Norge sikre seg at fire løpere får medalje.

– Jeg ønsker i utgangspunktet å gå med alle fire. Det hadde jo vært gøy. Men han må være god nok. Vi trenger en Håvard i form, og det blir spennende å se hvordan han utvikler seg de neste dagene, sier Skarli.

Bøkko håper han kommer seg i slag, men vil ikke gå lagtempoen for enhver pris.

– Jeg må først og fremst bli klar og føle at jeg har farten inne. Om jeg ikke føler det, så skal jeg være den første til å si ifra. Da er det bedre å gå med de tre andre, oppsummerer 31-åringen.

Foruten Nilsen skal Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen gå kvalifiseringen søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært