Himmelsk OL-vending for Haga

<p>Ragnhild Haga med OL-gullet torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix</p>
Ragnhild Haga med OL-gullet torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ragnhild Haga åpnet OL med et blodslit. Flere eksperter mente hun kanskje burde vrakes på 10-kilometeren, men historien endte med sensasjonelt olympisk gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På torsdagskvelden hoppet hun opp på toppen av podiet i Medals Plaza. Klokken 19.34 sto hun mellom Charlotte Kalla og Krista Pärmäkoski før de tuslet ut.

Seks minutter etter ble navnet hennes ropt opp, og Haga så småsjokkert ut der hun sto og vinket.

Medaljen fikk hun av den tidligere sprinteren Valerij Borzov (OL-mester på 100 og 200 meter i München-lekene i 1972). Med på seansen var også den norske skipresidenten Erik Røste.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen må inn, var det flere langrennskjennere som sa etter åpningsdistansen.

Der kom Haga inn som nummer 15, men lagledelsen stolte på hennes resultater fra tidligere i vinter (to 2.-plasser i verdenscupen) på 10 kilometer fri teknikk.

Stiv

Det gjorde at det ble et favorittfall av de sjeldne der Kalla, av mange svensker sett på som uslåelig denne torsdagen, gikk seg trøtt de siste kilometerne.

Med seg på pallen hadde Haga superveteranen Marit Bjørgen. Hun vet virkelig hva et OL-gull er. Hun har seks stykker, men fikk en delt bronse denne gangen.

Det ble hele fem norske medaljer delt ut under torsdagens seremoni. Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud fikk gull og sølv i utfor, Ragnhild Mowinckel sølv i storslalåm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært