Kapteinen varsler et «annet» lag mot Finland

<p>Landslagskaptein Jonas Holøs tror Norge får en bedre start mot Finland enn i torsdagens OL-kamp mot Sverige. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix</p>
Landslagskaptein Jonas Holøs tror Norge får en bedre start mot Finland enn i torsdagens OL-kamp mot Sverige. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix

De norske ishockeyspillerne fikk en tøff OL-start i 0-4-tapet mot Sverige. Kaptein Jonas Holøs sier at laget skal være påskrudd fra start mot Finland fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillerne får bare et døgns hvile før det bærer ut på isen igjen mot finnene, som vant sin OL-åpning mot Tyskland 5-2 noen timer før Norge møtte Sverige.

Mot svenskene ble Holøs & co. rundspilt i første periode. Det nytter ikke mot Finland, som han mener er et minst like bra lag som Sverige.

– Jeg tror du skal få se et litt annet lag fra start i morgen. Jeg selv synes det er deilig å ha en kamp i beina. Men det blir tøft i morgen også, sier Holøs til NTB.

Klare til å slåss

I åpningsperioden mot Sverige klarte ikke de norske spillerne å gjøre tingene de så ofte har snakket om at de må mestre for å matche de beste lagene: Vinne nærkamper, unngå å miste pucken og holde motstanderne unna den norske målsonen.

– Det sto litt stille utpå der, og det tok litt tid før vi kom i gang. Det skal vi egentlig takle på en bedre måte. Sverige klarer det jo, så da skal vi også klare det, sier Holøs.

I annen periode ble det derimot bedre, selv om målene uteble.

– Spiller vi som vi gjorde i 2. periode, så tror jeg vi kan ta poeng mot hvem som helst. Da spilte vi bra hockey og var med der ute, sa løperen Mathis Olimb til NTB.

Holøs er enig i at spillet i midtperioden bør kopieres mot finnene.

– Ja. Det er viktig å gå mye på skøyter, slik at man alltid er nær pucken og nær situasjonene, for da er det mye lettere å vinne. I dag var vi liksom en halvmeter på etterskudd. Vi må vinne flere nærkamper og pucker. Da får vi pucken i laget, og da får man energi og skaper mer, sier Norges kaptein.

Tro

Holøs, Olimb og stjerneløperen Patrick Thoresen er alle enige om at det er mulig å sjokkere finnene. Det klarte Norge senest i VM i fjor (2-3-tap etter forlengning).

– Vi tar med oss det positive fra i dag, og jeg har fortsatt trua på at Norge kan stjele poeng mot toppnasjoner. Nå har vi fått kjent litt på nivået alle mann, så nå er det bare å se om vi kan flå Finland i morgen (fredag), sier Thoresen.

– Dere får ikke mye hvile?

– Nei, det er ikke fotball-VM, det her Vi har ikke flere dager mellom kampene. Det er tøffe tak, smiler Russland-proffen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært