Thoresens lagkamerat har selfieregel under OL

<p>Ilja Kovaltsjuk ber russiske fans som ønsker en selfie med ham om å skjule det russiske flagget. Foto: Julio Cortez, AP / NTB scanpix.</p>
Ilja Kovaltsjuk ber russiske fans som ønsker en selfie med ham om å skjule det russiske flagget. Foto: Julio Cortez, AP / NTB scanpix.

Russiske fans som ønsker et bilde med OAR-spilleren Ilja Kovaltsjuk under OL må skjule det russiske flagget. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kovaltsjuk, som til daglig spiller med Patrick Thoresen i SKA St. Petersburg, er én av spillerne OAR-laget i OL er bygget rundt.

I OL konkurrerer russiske utøvere under nøytralt flagg og med nøytrale drakter som følge av sanksjonene fra IOC etter dopingskandalen i Sotsji. Fremmøtte fans på tribunen kan imidlertid vise sin russiske patriotisme, men Kovaltsjuk ber fansen som ønsker en selfie om ikke å ta med det russiske flagget når minnet foreviges.

– Vi vil ikke jage fansen unna dersom de bærer det russiske flagget. Dersom det er en IOC-regel må vi snakke med dem (fansen), forklare situasjonen og ta et bilde uten flagget, sier han.

Russiske fans har møtt opp i hopetall under spesielt skiskyting, ishockey og kunstløp. Der er de ofte kledd i de russiske fargene fra topp tå, og mange har sagt at de kler seg opp ekstra for å kompensere for utøvernes nøytrale drakter.

Den russiske ishockeyfansen ga virkelig lyd fra seg under åpningskampen, men OAR-laget med Kovaltsjuk i spissen gikk på en kjempesmell og tapte 2-3 mot Slovakia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært