Vaultier forsvarte OL-gullet i snowboardcross

Pierre Vaultier kunne juble etter å ha forsvart sitt OL-gull i snowboardcross. Foto: Lee Jin-man, AP / NTB scanpix

Pierre Vaultier falt i semifinalen, men kom seg til finale likevel. Der forsvarte franskmannen OL-tittelen sin i snowboardcross.

30-åringen vant finalen foran australske Jarryd Hughes og spanske Regino Hernández. Sistnevnte vant Spanias første medalje i vinter-OL siden 1992.

Håpet om gull virket knust da Vaultier falt i semifinalen etter nærkontakt med Hughes.

– Jeg takker min lykkestjerne. Det er svært sjelden at man går videre i denne sporten etter et fall. Jeg var heldig som kom med til finalen, sa Vaultier.

Han kunne blitt liggende i snøen, men kom seg tilbake på brettet, klikket støvlene på plass og satte av gårde. Han krysset mål 16 sekunder bak lederduoen, men det spilte ingen rolle all den tid han var nummer tre. Tre av de seks andre i semifinaleheatet hadde nemlig også fått trøbbel.

Satt på plass

I finalen levnet Vaultier intet til tilfeldighetene. Han tok ledelsen tidlig og ga den ikke fra seg på vei mot Frankrikes annet snowboardgull i Pyeongchang-lekene. Perrine Laffont vant kulekjøring for kvinner.

– Finalen var mye mindre komplisert enn semifinalen, heldigvis. Jeg satte skapet på plass, sa Vaultier.

Han var best i tidskvalifiseringen og tok seg videre med 2.-plass i 16-delsfinalen og heatseier i kvartfinalen før den dramatiske semifinalen.

I finalen tok han seg greit over de vanskelige hoppene som fikk kritikk fra flere hold etter mange fall i torsdagens konkurranse.

Bronsejubel

– Jeg synes ikke det er greit å risikere liv og helse i hvert hopp, sa tyske Konstantin Schad.

Hughes tok sølvet foran Hernandez, men bronse var godt som gull for sistnevnte, som ble første spanske medaljevinner i vinterleker siden Bianca Fernandez-Ochoa vant slalåmbronse for 26 år siden.

– Det er en stor seier for Spania og spesielt for snowboardsporten i landet mitt, sa Hernandez.