Østberg om Gull-Haga: – Hun lever litt i skyggen

<p>Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg etter 10 km fri teknikk under vinter-OL i Pyeongchang. Førstnevnte tok gullet, Østberg ble nummer sju. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg etter 10 km fri teknikk under vinter-OL i Pyeongchang. Førstnevnte tok gullet, Østberg ble nummer sju. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg skryter uhemmet av Ragnhild Haga, som torsdag tok OL-gull på 10 kilometer fri teknikk for kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er utrolig fortjent. Det er morsomt at hun griper sjansen og klinker til. Hun vinner jo ganske overlegent, sa Østberg etter at Haga vant distansen 20,3 sekunder foran svenske Charlotte Kalla.

Men overraskende synes Østberg ikke det er at Haga gikk inn til OL-gull.

– Det er sikkert litt overraskende for noen. Hun lever litt i skyggen av flere, men jeg har sett lenge at hun har vært kapabel til å gjøre noe sånt. Hun har vært i toppen i denne øvelsen i hele vinter og tok det siste «killerstøtet» i dagens løp. Det er veldig morsomt, sier hun til det norske pressekorpset.

Tålmodig

– Hun har jobbet hardt i mange år. Hun har vært tålmodig og gjort det hun har hatt troen på. Så får hun selv svare på hvilke grep hun har gjort. Men hun har jobbet hardt gjennom mange år, og det er som regel det som gir resultater, fortsetter hun.

Østberg sier den ferske gullmedaljevinneren er en litt beskjeden jente, men samtidig bestemt.

– Hun er ikke den som roper høyest. Litt beskjeden i større grupper, men samtidig er hun veldig bestemt og vet hva hun vil. Og hun vet hva som er best for henne. Hun er en smart jente, hun setter seg mål og jobber hardt mot dem. Hun er strukturert og bra, så det er mange gode egenskaper med Ragnhild.

For tøft

Selv gikk hun inn til sjuendeplass, et drøyt minutt bak vinneren og 38,6 sekunder bak Marit Bjørgen som delte bronsen med finske Krista Pärmäkoski. Det var ikke helt det hun hadde håpet på.

– Ambisjonene er å kjempe i toppen og om medalje. Jeg vet at jeg på mine beste dager kan gå bra og fort på ski, og da er jeg med der oppe, det har jeg vist før. Jeg kjempet en stund om medalje, men så ble det for tøft på slutten. Det er noen plasser svakere en hva jeg hadde håpet, sa hun.

– Jeg føler det bor mye i meg, jeg har jobbet hardt hver dag i mange år. Det er ikke dårlig det jeg gjør, men det er liksom ikke det kneppet som er bra nok.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden