Meny

Landslagstreneren: – I dag var Ragnhild brutal

Ragnhild Haga sto på toppen av pallen i OL torsdag. Foto Anders Wiklund / TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsledelsen beskriver OL-mester Ragnhild Haga som hardtarbeidende, treningsvillig, jordnær, tålmodig og strukturert. Torsdag fikk hun lønn for strevet.

Haga gikk overraskende inn til gull på 10-kilometeren i fri teknikk på den olympiske langrennsarenaen i Alpensia torsdag. Nærmest seg hadde hun storfavoritten Charlotte Kalla.

Den svenske langrennsdronningen var imidlertid slått med hele 20 sekunder.

– Jeg pleier gjerne å bruke begrepet snill jente om Ragnhild også, men i dag var hun brutal, smilte assisterende landslagstrener Sjur Ole Svarstad til NTB da han kom til pressesonen.

Han forteller om en olympisk mester som har vært usedvanlig tålmodig i jobben for å nå toppen av den olympiske seierspallen.

– Hun har brukt tid på å nå toppen, og i en alder av 26 år har hun slått gjennom i verdenscupen i vinter og etter hvert kommet på skuddhold til OL-medalje, sa Svarstad.

– Hun var tidlig god, men det tok litt tid før hun etablerte seg på seniornivå. Men det er ei veldig tålmodig og strukturert dame. I dag fikk hun lønn for strevet, tilføyde landslagstreneren.

Lagspiller

Han beskriver gullvinneren fra Holter i Nannestad slik:

– Det er ei hardtarbeidende, treningsvillig og jordnær dame som ikke tar så stor plass, men hun er en viktig bestanddel i laget vårt. Hun er en god lagspiller.

– Hun kan også være bestemt?

– Hun har absolutt klare meninger om hvordan hun vil gjøre treningen sin. Hun er en spennende løper det er interessant å diskutere trening med, sa Svarstad.

Har var som alle andre i den norske leiren glad på romerikingens vegne torsdag.

– Ragnhild har sittet som reserve ganske mange ganger, som for eksempel gjennom store deler av Lahti-VM i fjor. I dag får hun muligheten og tar den, sa landslagstreneren.

Annet utgangspunkt

På lørdagens fellesstart med skibytte lyktes ikke Haga og ble tidlig hektet av. Torsdag framsto hun i en helt annen utgave.

– Hun hadde en litt annen inngang mot dette rennet sammenlignet med lørdag. Da ble ting litt for fort litt for slitsomt. Hun har kjent på at hun i år endelig skulle få gå en OL-distanse og hadde veldig lyst til å vise seg fram, sa Sjur Ole Svarstad.

På 10-kilometeren var OL-nervene borte. Da kom fullklaffen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært