Landslagstreneren: – I dag var Ragnhild brutal

<p>Ragnhild Haga sto på toppen av pallen i OL torsdag. Foto Anders Wiklund / TT / NTB scanpix</p>
Ragnhild Haga sto på toppen av pallen i OL torsdag. Foto Anders Wiklund / TT / NTB scanpix

Landslagsledelsen beskriver OL-mester Ragnhild Haga som hardtarbeidende, treningsvillig, jordnær, tålmodig og strukturert. Torsdag fikk hun lønn for strevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haga gikk overraskende inn til gull på 10-kilometeren i fri teknikk på den olympiske langrennsarenaen i Alpensia torsdag. Nærmest seg hadde hun storfavoritten Charlotte Kalla.

Den svenske langrennsdronningen var imidlertid slått med hele 20 sekunder.

– Jeg pleier gjerne å bruke begrepet snill jente om Ragnhild også, men i dag var hun brutal, smilte assisterende landslagstrener Sjur Ole Svarstad til NTB da han kom til pressesonen.

Han forteller om en olympisk mester som har vært usedvanlig tålmodig i jobben for å nå toppen av den olympiske seierspallen.

– Hun har brukt tid på å nå toppen, og i en alder av 26 år har hun slått gjennom i verdenscupen i vinter og etter hvert kommet på skuddhold til OL-medalje, sa Svarstad.

– Hun var tidlig god, men det tok litt tid før hun etablerte seg på seniornivå. Men det er ei veldig tålmodig og strukturert dame. I dag fikk hun lønn for strevet, tilføyde landslagstreneren.

Lagspiller

Han beskriver gullvinneren fra Holter i Nannestad slik:

– Det er ei hardtarbeidende, treningsvillig og jordnær dame som ikke tar så stor plass, men hun er en viktig bestanddel i laget vårt. Hun er en god lagspiller.

– Hun kan også være bestemt?

– Hun har absolutt klare meninger om hvordan hun vil gjøre treningen sin. Hun er en spennende løper det er interessant å diskutere trening med, sa Svarstad.

Har var som alle andre i den norske leiren glad på romerikingens vegne torsdag.

– Ragnhild har sittet som reserve ganske mange ganger, som for eksempel gjennom store deler av Lahti-VM i fjor. I dag får hun muligheten og tar den, sa landslagstreneren.

Annet utgangspunkt

På lørdagens fellesstart med skibytte lyktes ikke Haga og ble tidlig hektet av. Torsdag framsto hun i en helt annen utgave.

– Hun hadde en litt annen inngang mot dette rennet sammenlignet med lørdag. Da ble ting litt for fort litt for slitsomt. Hun har kjent på at hun i år endelig skulle få gå en OL-distanse og hadde veldig lyst til å vise seg fram, sa Sjur Ole Svarstad.

På 10-kilometeren var OL-nervene borte. Da kom fullklaffen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden