Meny

Mamma åpner gull-Klæbos fanpost

Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter OL-gullet på sprint tirsdag. Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mamma Elisabeth innrømmer at hverdagen fortoner seg annerledes etter at Johannes Høsflot Klæbo ble langrennsstjerne. Sønnens fanpost er det hun som åpner.

Tirsdag sto Elisabeth Høsflot på tribunen på langrennsarenaen i Alpensia og så sønnen bli olympisk mester i sprint. Det var naturlig nok et stort øyeblikk for en mektig stolt langrennsmamma.

Om ikke den 21 år gamle gullgutten hadde stjernestatus fra før, får han det nå. Mamma Elisabeth er samtidig klar på at livet til familien Høsflot Klæbo allerede har endret seg som følge av at den eldste av barna er blitt en av landets største langrennsprofiler.

– Det har blitt en litt annerledes hverdag, sier hun når NTB og VG møter henne noen minutter etter at eldstesønnens OL-gull var et faktum.

– På hvilken måte?

– Det er ting man skal følge opp, si nei til og ta seg av. Vi prøver samtidig at det ikke skal påvirke resten av familien for mye, sier Elisabeth Høsflot.

Åpner brev

– Er dere forberedt på at oppstyret rundt Johannes nå blir enda større?

– Jeg vet ikke om man kan være forberedt på det. Vi har i hvert fall prøvd å være forberedt på det som kom, og har forsøkt å gjøre det rette. Det vi har gjort overfor ham, har vi også gjort overfor de to andre barna våre, sier langrennsmammaen.

Én av flere nye sider ved familiens hverdag, er at det dumper ned fanpost i postkassa. Fra hele verden. Mamma Klæbo forteller leende at det har blitt hennes oppgave å åpne brevene.

Det kan olympiamester Klæbo selv bekrefte. Konfrontert med at brevmengden neppe vil avta i tiden som kommer, svarer han med et smil:

– Nei. Det er stort sett mamma som åpner fanposten og sånne greier. Hvor mye det er, vet jeg ikke, men vi får se hvordan det blir.

Takker fansen

Enkelte av brevene kommer fra kvinner som gjerne vil ha den nybakte olympiske mesteren som ektemann. Store og små Klæbo-fans er imidlertid avsender på flesteparten.

– Hvor store mengder har det vært?

– Jeg synes det har vært nok å passe på, egentlig. Det er mye som skal følges opp, sier Elisabeth Høsflot.

– Kommer postmannen i egen vending til dere?

– Nei, vi er ikke der. Men at noen skriver brev i 2018, synes jeg er hyggelig. Både ung og gammel.

Hovedpersonen sier han setter stor pris på alle tilbakemeldingene.

– Jeg setter pris på alle som bryr seg og sender brev. Det er ikke måte på. Det viser at folk bryr seg og er engasjert, og så blir det vår oppgave å gjøre det vi blir målt på, og det er å gå fortest mulig på ski.

Bor hjemme

21 år gamle Johannes bor fortsatt på gutterommet. Mamma Elisabeth har dermed sønnen tett på seg og vet godt hvor mye som ligger bak tirsdagens OL-gull.

– På sånne dager er vel uansett alt verdt det?

– Det vil jeg tro. Det må du nesten spørre ham om, men det vil jeg helt klart tro, smiler hun.

Mamma Høsflot var for øvrig selv en habil skiløper som ungdom og junior.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært