Birkeland håper ikke OL-vinden løyer

<p>Lars Helge Birkeland er klar for å innlede sitt OL torsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix</p>
Lars Helge Birkeland er klar for å innlede sitt OL torsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Lagkameratene har hatt store utfordringer i vindkastene, men Lars Helge Birkeland håper ikke det blir vindstille på normaldistansen i skiskyting i OL torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-kilometeren blir Birkenes-guttens første distanse i Pyeongchang. Så langt har han vært henvist til å følge landslagskollegenes sprint og jaktstart fra TV-skjermen.

– Nå er jeg klar for å gå selv. Man blir ekstra gira når man sitter og ser på skirenn man gjerne skulle gått, sier Birkeland til NTB.

Fra utøverhotellet i OL-byen har han sett lagkameratene slite periodevis kolossalt i den vriene vinden i det olympiske skiskytteranlegget. På spørsmål om han har blitt skremt, svarer Birkeland:

– Det er litt skiftende vind, så man kan ha både litt flaks og uflaks. Når er det vel samtidig meldt den vindmessig roligste dagen hele denne uka i morgen, så da burde det være brukbare muligheter.

thingn

Vind en fordel

Sannheten er samtidig at mannen som fylte 30 år søndag gjerne vil ha litt trekk når han entrer standplassen i Pyeongchang. Birkeland er en meget stødig skytter og vil normalt ha fordel av at forholdene er litt utfordrende.

– Jo, normalt sett er det en fordel for meg. For min del kan det gjerne fortsette å blåse, ler han, men er rask med å legge til:

– Alt med måte. Hvis vinden er helt håpløs, er det dårlig for meg også. Men litt vind er bra.

Sist han gikk renn er flere uker siden. Det gjør Birkeland en smule usikker på hvor han står foran 20-kilometeren.

– Ja, selvfølgelig. Man går og kjenner etter, synser og føler. Skikkelige svar får man uansett ikke før man kommer i konkurranse. Det skal bli godt å få det unna, sier han.

Lang oppladning

Til Pyeongchang kom han allerede i månedsskiftet. Siden har ventetiden vært lang.

– Jeg har vært her og ladet opp i to uker, og det er lenge nok, så det er på tide å få gått et renn, sier Birkeland.

Han ser det ikke som noen fordel at han hele tiden har kunnet forberede seg fullt og helt til normaldistansen. Den har det vært klart lenge at 30-åringen ville få gå.

– Jeg skulle gjerne gått sprint og jaktstart også, for der er jo sånn at man kan konkurrere av seg litt nerver. Nå er de andre godt i gang og har kommet inn i rutinene, mens jeg skal debutere. Det kan slå litt begge veier, men jeg har i hvert fall friske bein, så det er en fordel, sier Birkenes-gutten.

Under VM i Hochfilzen for ett år siden fikk han også sjansen på normaldistansen. Da kvitterte han med en sterk niendeplass. Kanskje blir det enda mer å glede seg over torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært