Riiber: – Alt kan skje i storbakken

<p>Jarl Magnus Riiber må innse at Lukas Klapfer fra Østerrike kan juble for sin 3.-plass og at pallen glapp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.</p>
Jarl Magnus Riiber må innse at Lukas Klapfer fra Østerrike kan juble for sin 3.-plass og at pallen glapp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

kombinerthåpet Jarl Magnus Riiber (20) mener han gikk glipp av fredagens medaljemulighet fordi han manglet telemarknedslag i hoppet i normalbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2.-plassen etter hopprennet ble til 4.-plass til slutt i onsdagens OL-renn i kombinert.

Det var 22,5 sekunder opp til vinneren Eric Frenzel fra Tyskland. Verdenscupleder Akito Watabe fra Japan ble nummer to og østerrikeren Lukas Klapfer nummer tre.

– Jeg synes at det plasseringsmessig er en sykt bra prestasjon, men i OL handler det om medaljene. Det er den statistikken som hele tiden står på alle TV-er. Det er selvfølgelig surt, men jeg var rett og slett ikke sterk nok. Jeg skulle hatt noen sekunder til etter hoppingen.

– Hvor mye da?

– Jeg skulle hatt det jeg manglet på telemarksnedslag. Det ville gitt rundt 15-20 sekunder.

– Det ødela for medalje?

– Det ødela for medaljesjansene. Jeg kan aldri vite om 15-20 sekunder ekstra ville gitt en medalje, men det kunne ha gitt en bedre inngang på løpet slik at jeg kunne hatt den samme «feelingen» som i tredjerunden ut på fjerderunden.

Bra renn

20-åringen fra Oslo ble operert i skulderen under åpningsdagen av Lahti-VM i fjor, og det er først i de siste to-tre månedene at han har kunnet trene for fullt.

I tillegg har han vært ute med både forkjølelse og influensa.

Slik sett var prestasjonen til Riiber absolutt godkjent.

– Jeg synes at jeg gikk bra på ski, og det er et av de sterkeste løpene jeg har gjort i vinter. De tre som er foran meg har gode rutiner og er mest sannsynlig ikke bedre enn de er i dag. Det å vite at jeg har mye inne og at hopprennet skilte lite, gjør at jeg er ganske fornøyd med å stå her og bli nummer fire.

Riiber har sin store styrke i hoppbakken, og skal det bli medalje må det klaffe der. Hva om det skjer?

– Da kan alt skje. Det er mange av gutta som kan fly ned hvis farten blir satt høyt, men er det ordentlige forhold så tror jeg det er ganske få som kommer seg ned i bakken, og da kan det bli større avstander og forhåpentlig en ny sjanse til å konkurrere om medaljer.

Tenker lite vind

Der landslagskollega Jørgen Graabak langet ut mot forholdene og OL-byen, var Riiber mer avslappet til vindproblematikken.

– Jeg hadde før jeg dro hit innstilt meg på at det skulle jeg verken prate om eller tenke så mye på.

– Det var før OL. Din landslagskollega Graabak er ganske nådeløs? Han mener at stedet egner seg best til bob og isdans?

– Det ser nesten sånn ut når alpint og alt bare blir avlyst. Det er nok vind her. Absolutt.

– Burde OL ha vært et annet sted?

– Altså, det er jo bra med snø her, minusgrader, fine løyper, fine hoppbakker, og vinden den er overalt i verden. Vi har sett at det har skilt på vind i Kollen og alle andre steder også.

– Men hvordan er det å se at gode lagkamerater får ødelagt sine medaljesjanser på grunn av rett og slett uflaks?

– Det var trist å se på det som skjedde i hoppbakken for deres del. Jeg føler selv at jeg gjør en bra jobb, og når man ser lagkamerater som ikke er i nærheten av sitt potensial, så er det kjedelig. Vi skulle gjerne hatt tre til som kjempet om medalje og ikke bare jeg, sa Jarl Riiber.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært