Bach: – Nord og sør fant sammen i siste liten

<p>IOC-president Thomas Bach på ishockeykamp sammen med Sør-Koreas president Moon Jae-in, Nord-Koreas seremonielle overhode Kim Yong-nam og Kim Yo-jong, som er søster av Nord-Koreas leder. Foto: Jae C. Hong, AP / NTB scanpix</p>
IOC-president Thomas Bach på ishockeykamp sammen med Sør-Koreas president Moon Jae-in, Nord-Koreas seremonielle overhode Kim Yong-nam og Kim Yo-jong, som er søster av Nord-Koreas leder. Foto: Jae C. Hong, AP / NTB scanpix

IOC-president Thomas Bach sier at avgjørelsen om felles OL-innmarsj for Nord- og Sør-Korea ble tatt bare fire timer før åpningsseremonien i Pyeongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa den mektige idrettslederen til Eurosport under et besøk i Discoverys og Eurosports lokaler i OL-byen Pyeongchang onsdag.

– Det var et stort øyeblikk, og jeg får gåsehud og sterke følelser selv når jeg ser det om igjen, sa Bach.

– Det er det olympiske budskap som det bør være. Vi så utøverne fra de to koreanske statene holde hverandre i hendene og nyte øyeblikket sammen. De skrev historie, for de sendte et budskap om vennskap og fred til verden fra denne halvøya der det dessverre er så stor politisk spenning.

Han sa at IOC siden 2014 har jobbet for å få med Nord-Korea i lekene, men at det siste falt på plass i siste liten.

– Jeg kan fortelle dere en liten hemmelighet. Den endelige avgjørelsen om felles innmarsj ble tatt bare fire timer før åpningsseremonien startet, så dere kan forestille dere hva som skjedde bak kulissene, sa han til Eurosport.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært