Tjumen beholder verdenscupfinalen i skiskyting

<p>Skiskyttereliten skal avslutte verdenscupsesongen i russiske Tjumen i slutten av mars, har IBU bestemt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Skiskyttereliten skal avslutte verdenscupsesongen i russiske Tjumen i slutten av mars, har IBU bestemt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Styret i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har besluttet at Tjumen i Russland får arrangere verdenscupfinalen i slutten av mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland ble fratatt renn forrige sesong som følge av avsløringene av systematisk dopingjuks, og IBU har lenge vurdert å gjøre det samme i år, men styremøtet i Pyeongchang bestemte å la russerne beholde de tildelte rennene i mars.

Det gjelder verdenscupfinalen i Tjumen 22.-25. mars, IBU-cuprennene i Uvat 10.-11. mars og i Khanty-Mansijsk 14.-17. mars.

Avgjørelsen begrunnes blant annet med at Foreningen for olympiske vinteridrettsforbund under en telefonkonferanse 9. desember i fjor ble enige om at stevner tildelt til Russland skal gjennomføres som oppsatt så lenge det ikke dukker opp nye viktige beviser i dopingsaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært