Andersen gjorde det han kunne

<p>Espen Andersen ville ikke skylde på vinden etter kombinertkonkurransen i Alpensia onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Espen Andersen ville ikke skylde på vinden etter kombinertkonkurransen i Alpensia onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Espen Andersen ville ikke skylde på noe annet enn seg selv etter 10.-plassen i onsdagens kombinertkonkurranse i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-håpet gikk ut 54 sekunder bak teten i langrennet og klinket til med en tøff åpning. Det måtte han for å tenne medaljehåpet.

Etter 2,5 kilometer var avstanden fram redusert til 24 sekunder. Men etter hvert som kilometerne gikk tok kreftene slutt for Andersen. Det endte med en 10.-plass, 1.13,7 minutter bak den tyske vinneren Eric Frenzel.

– Det var nære. Jeg måtte bare prøve, og det gjorde jeg. Vi kom nesten opp, men da vi ikke gjorde det, stivnet beina, og da punkterer man litt. OL handler om medaljer, ferdig snakket, sa Andersen.

– Jeg kunne ikke gjort så mye annerledes i langrennet, men burde hoppet to-tre meter til i hopprennet. Da hadde jeg ligget oppe i toppen fra start av, tilføyde han.

Vinden, som ødela konkurransen for lagkameratene Jan Schmid og Jørgen Graabak, ville han imidlertid ikke skylde på.

– Jeg hadde nok greie forhold, så jeg hadde sikkert muligheten. Jeg skal ikke skylde på forholdene, og i hvert fall ikke når jeg ser hvordan Jørgen og Jan hadde det, sa Andersen.

– Jeg får ta det på min kappe at jeg ikke klarte å klemme ut de siste par meterne i bakken, tilføyde han.

Tyske Frenzel tok OL-gullet foran japanske Akito Watabe, mens østerrikeren Lukas Klapfer ble bronsevinner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært