Krogh har kniven på strupen

<p>Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh på vei ut etter pressekonferansen før 15 kilometer fri. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.</p>
Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh på vei ut etter pressekonferansen før 15 kilometer fri. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Finn Hågen Krogh må overbevise på fredagens 15 kilometer i fri teknikk om han skal få sjansen i stafett og lagsprint. Tor Arne Hetland mener han kan ta gull. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krogh har hatt en svak sesong i verdenscupen. Tre plasseringer i topp ti er alt han kan vise til. En 6.-plass på 15-kilometeren i Toblach før jul sikret ham OL-plassen.

Det og evnen til å finne formen til riktig tid til mesterskap.

Krogh har vist før at han kan når det gjelder.

Det er over én måned siden han sist gikk skirenn. Da ble det 3.-plass i skiathlon under NM på Gåsbu 13. februar.

Siden har ingen sett ham.

– Jeg har hatt det veldig bra. Jeg har fått trent fint, ladet og gjort meg klar til skirenn. Jeg har også sett mye skirenn, og det har vært veldig artig. Det har vært et fint opphold her i Sør-Korea så langt, sa Krogh under onsdagens pressekonferanse i OL-byen.

Usikker

– Du har hatt en sesong der det har gått opp og ned. Hva er den egentlige statusen nå?

– Det begynner å bli en stund siden jeg har gått renn, og jeg er litt usikker selv også. Jeg har noen hardøkter der jeg har følt meg ganske grei. Jeg tror at jeg er så forberedt som jeg kan være. Jeg har ikke hatt min beste sesong, og jeg kunne kanskje ha kommet inn til OL med mer selvtillit. Jeg er en outsider, og det er en fin posisjon å være i. Jeg håper å slå nedenfra fredag.

– Hva må du gjøre for å komme i betraktning til stafett og lagsprint?

– Jeg må vise at jeg ikke er helt elendig. Det blir tøft å kvalifisere seg på stafett, og forhåpningene er nok større på lagsprint. Vi har flere kort å spille på, og jeg må vise at jeg er i brukbar form, sa 27-åringen fra Tverrelvdalen om den utfordringen.

Sjefen tror

Landslagssjef Tor Arne Hetland har klokkertro på eleven. Han mener at Krogh kan kjempe om gull på sine beste dager.

– Finn Hågen skulle egentlig ha gått i Seefeld i slutten av januar. Da var han i meget god form. Dessverre ble han syk på reisen ned dit og reiste hjem igjen til Norge og Alta. Her borte har han akklimatisert seg og trent godt. Jobben er gjort, og det blir spennende å se ham på 15-kilometeren. Vi har troen på Finn, og vi tror at han kan ta medalje og kanskje også gull, sa Hetland til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært