Flere til sykehus etter kraftig OL-vind

<p>Arbeidere jobber med å sikre gjerder etter at vinden blåste ned flere av dem i OL-landsbyen. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix</p>
Arbeidere jobber med å sikre gjerder etter at vinden blåste ned flere av dem i OL-landsbyen. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I OL-parken der innendørsidrettene holder til, ble flere provisoriske partytelt evakuert. OL-arrangøren sendte onsdag ettermiddag lokal tid ut en pressemelding.

Der gikk det fram at all aktivitet utendørs og i provisoriske bygninger i OL-parken var stoppet. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.

Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung.

De kjempet en ganske håpløs kamp. Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.

Oppfordringen fra lokale myndigheter er å holde seg innendørs i timene som kommer. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

Busstrøbbel

Også rundt OL-anleggene i Gangneung gikk alarmen. Flere av pressefasilitetene er lagt til partytelt.

Flere OL-busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang. Den NTBs utsendte satt i sneiet innom autovernet da vinden grep tak i bussen midt på en bro.

Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble avlyst og utsatt til fredag. Senere ble også kvinnenes 15 kilometer skiskyting avlyst. Det rennet er flyttet til torsdag.

Vindhull

Fortsetter det å blåse, kan arrangøren komme i tidsnød. I øyeblikket er det oppsatt to alpinrenn både torsdag og fredag, to skiskytterrenn torsdag.

Pyeongchang er et virkelig vindhull, og rekorden er fra noen år tilbake. Da ble det på det meste målt vel 50 meter i sekundet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært