Klæbo vil fortsette å gå sine egne veier

Mobilen er aldri langt unna der Johannes Høsflot Klæbo befinner seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Mobilen er aldri langt unna der Johannes Høsflot Klæbo befinner seg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å bli «en i mengden».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen gjør litt som han vil. Han tviholder på å ha morfaren som trener, han har utviklet sin egen Klæbo-stil med løpingen i bakkene, og han spiller gjerne en fotballkamp selv om ikke det er noe alle anbefaler som tilleggsaktivitet.

Ingenting av dette vil han forandre på. Han vil fortsette med å ta sine egne valg.

– For min del har det vært viktig fra dag én. Det viktigste er å ha fokus på seg selv og det man har tro på. Jeg har tro på å ha det artig. Jeg skal kose meg på trening, og jeg synes det er artig å spille fotball. Jeg tror du blir en bedre skiløper av det. Det man tror at man blir en bedre skiløper av, det skal man bruke tid på, sa Klæbo etter tirsdagens sprintgull.

Han erkjenner at det ikke er alltid at bestefaren, treneren og mentoren Kåre Høsflot liker planene han dukker opp med.

– Det er ikke alltid at morfar godkjenner alt, og vi har hatt våre runder opp igjennom der det har vært et «nei». Men det handler om å ha troen på det man gjør. Det var ikke så populært å spille en innendørs fotballturnering dagen før et skirenn i romjula et år, men det gikk bra det også. Det handler bare om å gjøre det som man synes er artig. Det tror jeg er viktig.

Les også: Klæbo tar det han får i stafetten

Idoler

Klæbo liker enere. Usain Bolt er en sånn. Petter Northug en annen. Har lar seg inspirere av folk som går sine egne veier.

– Man blir inspirert av dem som lykkes. Det er noen som får til ting, og da blir man nysgjerrig. Den viktigste suksessoppskriften for å lykkes er nettopp det å være nysgjerrig og prøve egne ting. Det har vært viktig for min del. Der har morfar vært rå, og Arild (sprintlandslagstrener Monsen) har vært rå i år. Vi har fått en kjempegod kjemi på det, og de er flinke til å la meg gjøre litt som jeg vil. De er flink til å pushe og bremse. Det har vært viktig i hele år.

Deler mye

Der svenskenes sprintvinner Stina Nilsson sier at hun har skjermet seg fra internett for å takle presset, har Klæbo hatt en litt annen strategi. Trønderen er svært så åpen i sosiale medier og har blant annet sin egen YouTube-kanal.

– For min del er det viktig å være åpen i sosiale medier.

Klæbo har et åpent sinn om det som ikke kommer fra ham selv.

– Hvis du går inn på en nettside, ser du folk mener det ene og det andre. Det er helt greit. Det er det som skaper profiler, og det er det som skaper engasjement i folket. Det mener jeg er utrolig viktig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært