Gullguttens mamma: – Hadde sikkert like høy puls som Johannes

Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter gullet på OL-sprinten. Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter gullet på OL-sprinten. Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mamma Elisabeth Høsflot sto med hjertebank på tribunen og fulgte Johannes Høsflot Klæbos kamp for OL-gull. – Helt rått, sa hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med morfar og trener Kåre Høsflot så mamma Elisabeth tirsdagens sprintdrama på langrennsarenaen i Alpensia. Etter at spenningen var utløst kunne de slippe jubelen løs.

– Hva kan man si? Dette er selvfølgelig fantastisk. Helt rått, sa mamma Elisabeth til NTB.

– Jeg er veldig imponert over at han greier å leve opp til forventningene og stå i det presset som har vært. Han har holdt hodet klart, har en god kropp og får det til når det gjelder, tilføyde hun.

Etter at gullgutten hadde vært oppe på seierspallens øverste trinn la han turen bortom tribunen til mamma og morfar Kåre. Der ventet det gode klemmer og gledesscener et OL-gull verdig.

Stolt

Mamma Elisabeth hadde problemer med å ta innover seg det hun akkurat hadde vært med på.

– Det er en litt utenfor-kroppen-opplevelse. Jeg tror vi må hjem å tenke på hva vi egentlig har opplevd. Når står vi her i all viraken, og inntrykkene må synke inn etterpå, sa hun.

Én ting var uansett sikkert. Den ferske olympiamesterens mor var stolt der hun sto og filmet blomsterseremonien med sønnen som det store midtpunktet.

– Jeg er utrolig stolt over at han klarte det og at han nådde målet sitt og drømmen sin, sa Elisabeth Høsflot.

– Hvordan var pulsen i finalen?

– Jeg hadde sikkert like høy puls som han, smilte hun.

Sov godt

Mandag kveld møtte hun sønnen i OL-byen, bare et døgn før den 21 år gamle OL-debutanten skulle ut på sprinten som skyhøy favoritt.

– Da virket han rolig og fokusert, sa Elisabeth Høsflot.

Selv hadde hun ingen problemer med å få sove natten før sønnen skulle ut i karrierens så langt klart viktigste konkurranse.

– Jeg sov faktisk veldig godt. Jeg var rolig. Det var sikkert fordi vi traff ham i går, smilte mamma Elisabeth.

Hun tror sprintgullet bidrar til at sønnen nå kan slappe bedre av foran konkurransene som venter i Pyeongchang.

– Nå har han greid et mål, og nå kan han senke skuldrene og gjøre det han skal videre. Han skal fortsatt holde seg frisk og rask, men det er godt å ha dette gullet i boks. Det gir litt senkede skuldre, sa Elisabeth Klæbo.

Neste oppgave for gullgutten blir stafetten kommende søndag.

Les også: Klæbo slo Gunde Svans rekord

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært