Østberg misfornøyd med Kowalczyk-manøver

<p>Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen på OL-sprinten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen på OL-sprinten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg røk ut av OL-sprinten i kvartfinalen. Etterpå sendte hun en porsjon kritikk i retning den polske veteranen Justyna Kowalczyk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østberg gikk i den femte kvartfinalen. Hun var godt med lenge, men tapte mye fart i den siste utforbakken da hun havnet i nærkontakt med Justyna Kowalczyk. Den polske jenta så ut til å skjære inn foran det norske håpet.

– Jeg følte kanskje ikke at det hun gjorde var helt reglementert. Nå har jeg ikke sett situasjonen, og har hun ikke fått advarsel så er det kanskje jeg som føler det mest, sa Østberg om situasjonen.

– Men med tanke på at hun kom over mine ski og jeg mistet all fart, og at jeg likevel da nesten klarte en semifinaleplass, føler jeg at jeg gjør mye bra, tilføyde hun.

Ting skjer i sprint

Det var tydelig at situasjonen med Kowalczyk ergret henne.

– Jeg gikk bakken veldig bra. Det gjør det litt mer bittert at sånt skjer. Jeg forstår at situasjoner oppstår i sprint, men jeg tror det ville vært bedre for begge hvis hun hadde gjort det på en annen måte, for å si det sånn, sa Østberg.

Det ble aldri noen oppklarende prat de to imellom etter målgang. Kowalczyk røk også ut.

– Jeg så henne ikke, og hadde kanskje håpet at hun kom til meg hvis hun følte hun ville si noe, men det var kanskje litt mye å håpe på, sa den norske jenta.

Ingen protest

– Vurderte dere protest?

– Jeg vet ikke om det ville hjulpet meg, men jeg sa til Roar (Hjelmeset, trener) at «er det der lov?» Hvis det er lov, er det mange som har fått advarsel for mye andre ting. Jeg skjønte ikke hvorfor hun skulle gjøre det der, og jeg var på god vei til å ligge i et fint spor. Kjedelig, sa Gjøvik-jenta.

Til slutt ble hun nummer fire i heatet. Østberg var 1,78 sekund for sent ute til å gå videre på tid. Russiske Natalia Neprjajeva vant heatet foran sveitsiske Laurien van der Graaf.

– Det var motbakken jeg fryktet mest, og den følte jeg at jeg gikk kjempebra. Jeg hadde bestemt meg for å være foran henne (Kowalczyk) ned i bakken, men det var kanskje karma at jeg klarte det, sa Østberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært