Meny

Gråtkvalt Harsem etter OL-fiasko

Kathrine Harsem kjempet med gråten etter at hun ble slått ut i kvartfinalen på OL-sprinten tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kathrine Harsem måtte samle seg før hun kunne forklare at det ble exit allerede i kvartfinalen under OL-sprinten tirsdag.

Hun kjempet med gråten mens hun lette etter ordene. Hun fikk spørsmål om skiene var for dårlige.

– Jeg vet ikke om det er skiene i seg selv. Jeg valgte å legge på ganske mye mer klister før kvartfinalen, for jeg brukte veldig mye krefter for å få feste i prologen, sa hun.

– Det var mitt eget valg. I tillegg klarte jeg kanskje ikke å jobbe nok over toppen. Hadde jeg hatt ryggen til Stina så ville det blitt noe annet. Jeg følte meg 100 ganger bedre enn jeg gjorde i kvalifiseringen, og det er kjedelig å ryke ut tidlig når jeg pleier å bli bedre og bedre utover i sprintrennene.

Harsem slet i kvalifiseringen og hadde bare 17. beste tid. I første kvartfinale rykket Stina Nilsson fra de andre. Bak gikk Harsem inn til fjerdeplass i heatet, og tiden (3.14,87) var ikke god nok til å gå videre på tid.

– Nå er jeg helt tom. Dette hadde jeg gledet meg til lenge, og da er det veldig kjedelig å mislykkes, sa Harsem og avviste en invitasjon til å gi skiene skylden.

– Det er den oppå skiene som skal gjøre jobben, så det står jeg for selv, sa hun.

– Jeg håpet selvfølgelig å kjempe om en finaleplass. Det ble helt «ræva» det her, sa Harsem.

Også Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen. Hun fikk nøyaktig samme tid i 5. heat som Harsem hadde i det første. Det var 1,78 sekund bak siste tid som ga avansement som «lucky loser».

Populært