Gråtkvalt Harsem etter OL-fiasko

<p>Kathrine Harsem kjempet med gråten etter at hun ble slått ut i kvartfinalen på OL-sprinten tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Kathrine Harsem kjempet med gråten etter at hun ble slått ut i kvartfinalen på OL-sprinten tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kathrine Harsem måtte samle seg før hun kunne forklare at det ble exit allerede i kvartfinalen under OL-sprinten tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun kjempet med gråten mens hun lette etter ordene. Hun fikk spørsmål om skiene var for dårlige.

– Jeg vet ikke om det er skiene i seg selv. Jeg valgte å legge på ganske mye mer klister før kvartfinalen, for jeg brukte veldig mye krefter for å få feste i prologen, sa hun.

– Det var mitt eget valg. I tillegg klarte jeg kanskje ikke å jobbe nok over toppen. Hadde jeg hatt ryggen til Stina så ville det blitt noe annet. Jeg følte meg 100 ganger bedre enn jeg gjorde i kvalifiseringen, og det er kjedelig å ryke ut tidlig når jeg pleier å bli bedre og bedre utover i sprintrennene.

Harsem slet i kvalifiseringen og hadde bare 17. beste tid. I første kvartfinale rykket Stina Nilsson fra de andre. Bak gikk Harsem inn til fjerdeplass i heatet, og tiden (3.14,87) var ikke god nok til å gå videre på tid.

– Nå er jeg helt tom. Dette hadde jeg gledet meg til lenge, og da er det veldig kjedelig å mislykkes, sa Harsem og avviste en invitasjon til å gi skiene skylden.

– Det er den oppå skiene som skal gjøre jobben, så det står jeg for selv, sa hun.

– Jeg håpet selvfølgelig å kjempe om en finaleplass. Det ble helt «ræva» det her, sa Harsem.

Også Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen. Hun fikk nøyaktig samme tid i 5. heat som Harsem hadde i det første. Det var 1,78 sekund bak siste tid som ga avansement som «lucky loser».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært