Lagkompis ber Thingnes Bø slå hardt tilbake

<p>Johannes Thingnes Bø har slitt så langt i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Johannes Thingnes Bø har slitt så langt i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Erlend Bjøntegaard ber Johannes Thingnes Bø bruke skuffelsene i OL-innledningen som motivasjon til å ta en brutal revansj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thingnes Bø kom til vinterlekene i Sør-Korea som den ene av vinterens to store navn i internasjonal herreskiskyting. Franske Martin Fourcade var den andre.

Nordmannen sto med åtte individuelle verdenscupseirer, Fourcade med seks. Franskmannen hadde samtidig vært på pallen i samtlige 15 renn.

Etter mandagens OL-jaktstart i det olympiske skiskytteranlegget var det kontrastene som preget stjerneduellen. Mens Fourcade gjorde seiersintervjuer, måtte Thingnes sette ord på en ny nedtur.

21.-plassen var langt unna der stryningen ønsker å være.

Årsaken til det norske medaljehåpets problemer har ligget på den vindfulle standplassen i Alpensia. Det mener lagkompis Erlend Bjøntegaard gir håp om en snuoperasjon allerede foran torsdagens normaldistanse.

– Det er lettere å gjøre noe med skytingen enn den fysiske formen. For Johannes, som det har gått litt på trynet for med hensyn til hva vi forventet av ham, så håper jeg dette slår litt positivt ut for fortsettelsen av mesterskapet, sa Bjøntegaard etter jaktstarten.

Han skrev videre ut følgende resept for sin seiersvante lagkamerat:

– Jeg håper han gir blaffen og kjører på i de neste konkurransene.

Fortsatt gjenstår fire distanser for skiskytterne: Normaldistanse, fellesstart, blandet stafett og ordinær stafett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært