Maiken Caspersen Falla slått av Stina Nilsson på kvinnenes OL-sprint

<p>Stina Nilsson (t.h.) fra Sverige vant, mens Maiken Caspersen Falla tok sølvet i klassisk sprint i OL tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Stina Nilsson (t.h.) fra Sverige vant, mens Maiken Caspersen Falla tok sølvet i klassisk sprint i OL tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla greide ikke å forsvare OL-tittelen, men hadde bare svenske Stina Nilsson foran seg på kvinnenes sprint i klassisk stil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falla hadde ryggen til Stina Nilsson etter den tøffe stigningen midtveis, men den svenske utøveren gled fra i front i den neste utforkjøringen. Falla var sjanseløs i kampen om gullet, men hun tok seg sammen og holdt den russiske utøveren Julia Belorukova bak seg i kampen om sølvet.

Stina Nilsson har vært en lei nøtt å knekke i verdenscupen, men hun hadde ikke vunnet en eneste tittel i verken OL eller VM tidligere.

– Jeg er faktisk skikkelig glad, og jeg gikk det jeg var god for. Jeg er fornøyd med sølvet, for jeg har vært nervøs i hele dag. Det har vært noen fighter mellom oss, og det var hennes tur i dag. Det var helt fortjent, sa Falla til TVNorge.

Hun hadde følgende å si om finalen:

– Jeg forsøkte å ta det «easy» opp den første bakken for å spare krefter til den siste bakken. Jeg kom litt bakpå, ga en luke og fikk litt motvind. Det er slikt som kan skje i en finale, forklarte Falla.

Falla var eneste norske løper i finalen.

Heidi Weng ble slått ut i semifinalen, mens Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg måtte si takk for seg allerede i kvartfinalen.

Nilsson har tre sprintseirer i verdenscupen denne sesongen, men Falla leder sprintcupen åtte poeng foran svensken. Falla var både regjerende olympisk og verdensmester.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært