Kim imponert over Sør-Koreas gjestfrihet

<p>Søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un (t.h.), 30 år gamle Kim Yo-jong, besøkte i helgen Sør-Korea og inviterte landets president Moon Jae-in til Pyongyang. Foto: KCNA / KNS / AP / NTB scanpix</p>
Søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un (t.h.), 30 år gamle Kim Yo-jong, besøkte i helgen Sør-Korea og inviterte landets president Moon Jae-in til Pyongyang. Foto: KCNA / KNS / AP / NTB scanpix

Nord-Koreas leder Kim Jong-un er imponert over den varme velkomsten søsteren fikk i Sør-Korea. Han understreker viktigheten av å videreføre dialogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kims lillesøster Kim Yo-jung besøkte Sør-Korea i forbindelse med vinter-OL, i spissen for en høytstående nordkoreansk delegasjon.

Under det tre dager lange besøket spiste hun lunsj med Sør-Koreas president Moon Jae-in, som hun på vegne av broren inviterte til å besøke Pyongyang.

Varm velkomst

Ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA ble Kim Jong-un imponert over den varme velkomsten søsteren og den nordkoreanske delegasjonen fikk.

Moon har foreløpig ikke takket ja til invitasjonen, men har understreket viktigheten av at Nord-Korea også kommer på talefot med USA.

USAs visepresident Mike Pence satt få meter unna Kim Yo-jung under OLs åpningsseremoni, men gjorde ikke noe forsøk på å snakke med henne.

Hard retorikk

President Donald Trump har brukt hard retorikk mot den nordkoreanske lederen som følge av landets utvikling av atomvåpen og langtrekkende missiler. Han har blant annet omtalt Kim som «den lille rakettmannen».

Kim Jong-un understreker på sin side viktigheten av å videreføre dialogen med Sør-Korea, melder KCNA.

Dagen før det nordkoreanske nyhetsbyrået sendte ut meldingen, sa Pence at USA er villig til betingelsesløst å gjenoppta samtalene om det nordkoreanske atom- og missilprogrammet.

Slike samtaler forutsetter imidlertid at Kim Jong-un gir grønt lys, og han har hittil ikke vist vilje til å forhandle med Trump-administrasjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært