Dopingtatte Saito: – Uforståelig

<p>Dopingkontrollsenteret i Pyeongchang. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix</p>
Dopingkontrollsenteret i Pyeongchang. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

Den japanske kortbaneskøyteløperen Kei Saito sier han vil bevise sin uskyld etter at han testet positivt på et forbudt stoff i OL-byen Peyongchang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kortbaneløperen er reserve på det japanske laget og har ikke vært i aksjon så langt under OL. Tirsdag bekreftet Idrettens voldgiftsrett (CAS), som har ansvar for å behandle dopingsaker under OL, i en pressemelding at Saito testet positivt på stoffet acetazolamid.

Det er et vanndrivende stoff som står på forbudslista fordi det kan maskere bruk av prestasjonsfremmende stoffer.

21-årige Saito ankom OL-byen 4. februar. Han ble vekket av dopingjegere klokka to sin første natt i OL-landsbyen. Prøven viste seg positiv.

– Analysen av B-prøven bekreftet funnene i A-prøven, sa Japans delegasjonsleder Yasuo Saito, som påpekte at kortbaneskøyteløperen er første japaner som har avgitt positiv prøve i et vinter-OL.

Forstår ikke

Utøveren stiller seg helt uforstående til hvordan han har fått i seg et ulovlig stoff.

– Jeg vil kjempe for å bevise min uskyld, for jeg husker ikke (å ha tatt stoffet), og det er uforståelig, sa Kei Saito i en uttalelse etter at den første dopingsaken i årets OL ble kjent.

Acetazolamid brukes medisinsk mot ulike lidelser, deriblant epilepsi og hjerteproblemer.

– Eneste mulighet jeg kan tenke på er at jeg ved et uhell og helt uforvarende har fått i meg stoffet. Jeg har ikke bruk for et stoff som kan skjule bruk av dopingmidler, for jeg har aldri brukt doping, sa skøyteløperen.

Ute av OL

Han har to bronsemedaljer i junior-VM i stafett som sine fremste meritter.

Kei Saito har forlatt OL-landsbyen og er utestengt fra videre deltakelse i OL og konkurranser i regi av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) mens saken etterforskes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært