Hjelmeset fortsatt i villrede om lørdagens OL-renn

<p>Landslagstrener Roar Hjelmeset under sprinten i verdenscupen i Seefeld i januar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Landslagstrener Roar Hjelmeset under sprinten i verdenscupen i Seefeld i januar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagssjef Roar Hjelmeset hadde ikke noe svar på hvorfor det gikk som det gikk med langrennsjentene lørdag. Torsdag får den samme kvartetten tillit igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tirsdagens pressekonferanse i forbindelse med 10-kilometeren i fri teknikk torsdag kunne landslagssjef Hjelmeset fortelle at Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng som ventet går torsdagens renn.

– Det er de fire vi mener har gått raskt på denne distansen tidligere i år, sa Hjelmeset.

I den første øvelsen, 15 kilometer skiathlon, havnet Bjørgen på 2.-plass bak Charlotte Kalla. Weng var i mål på niendeplass, mens Østberg ble nummer elleve. OL-debutant Ragnhild Haga endte helt nede på 15.-plass.

– Det var tre stykker som ikke var helt fornøyde med løpene sine på lørdag. Vi har håper og tror at de skal kunne klare å gjøre ting enda bedre på torsdag. Vi har ikke to streker under et svar på hvorfor det ble som det ble på lørdag, sa landslagstreneren.

Weng og Flugstad Østberg stilte ikke på pressetreffet på grunn av sprinten som startet senere samme dag.

Jacobsen reserve

Som ventet er Astrid Uhrenholdt Jacobsen reserve, og det spørsmålet svarte Hjelmeset på selv før pressen rakk å stille det.

– Så er det sikkert spørsmål om hvem som skal være reserve og om laguttaket har vært vanskelig. Det har det. Selvfølgelig hadde det vært interessant å se Astrid på duathlon, men så lenge vi ikke gjorde det, bruker vi de fire samme damene som vi tror vil gå et godt løp på torsdag, sa han.

– Hun ble jo skuffet, men jeg føler at hun har ristet av seg deler av den skuffelsen. Fun fungerer fint i laget og er en god støttespiller for de andre jentene. Hun tok det med fatning. Så skal hun være verdens beste reserve og klar til å stille om noe skjer med de andre. Hun må forberede seg som om hun skal gå, sa Hjelmeseth.

Ny mulighet for Haga

Kalla må finne seg i å være favoritt på torsdag med Bjørgen som den klare utfordreren til gullet. Bak der er det ventet at Jessica Diggins, Krista Pärmäkoski og de tre andre norske jentene vil kjempe om den siste medaljen.

Hagas 15.-plass i OL-debuten var det flere som var skuffet over, og Åsen-løperen innrømmer at nervene muligens spilte en større rolle enn hun ventet. Nå er hun glad for en ny mulighet i Pyeongchang – i det som er hennes favorittøvelse.

– Det blir et tøft løp på torsdag, men jeg er glad for at jeg fikk muligheten. Forhåpentligvis har jeg ristet av meg nervene og er klar for nye muligheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært