Johaug-innspill skal hjelpe Bjørgen i OL

Video: Marit Bjørgen har hatt tett kontakt med Therese Johaug under OL, forteller hun på nattens pressemøte.

Marit Bjørgen har jevnlig kontakt med Therese Johaug under OL. Motivasjonen avgjør om veteranen blir å se sammen med Johaug i VM neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen får tips fra Johaug underveis i OL. De to kommuniserer og utveksler erfaringer.

– Hun er flink til å støtte meg. Vi går gjennom løpet og hva man kunne gjort annerledes, sa Bjørgen på en pressekonferanse tirsdag.

– Når Therese kommer tilbake, hadde det vært artig å gå med henne. Skal jeg gå stafett i Seefeld med Therese, må jeg være motivert for å være god nok til å være én av de fire. Vi får se til våren.

Ute

Johaug (29) fikk OL-drømmen knust da dopingdommen mot henne ble skjerpet av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i august. Hun ble utestengt i 13 måneder av Domsutvalget i Norges Skiforbund.

Men CAS økte suspensjonen til 18 måneder. 15. april kan Johaug konkurrere igjen. Hun har satt neste års VM i Seefeld som det store målet.

Bjørgen fortalte at motivasjonen må være der og at tøffe familieprioriteringer må tas for at hun stiller til start i Østerrike i 2019.

– Det må jeg vurdere til våren. Nå er vi i OL og skal gjøre vårt beste her.

Torsdag er Rognes-jenta en klar medaljefavoritt med svenske Charlotte Kalla som den store gullkandidaten på 10 kilometer fri teknikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært