Kulturministeren støtter Lundbys IOC-beskjed

Kulturminister Trine Skei Grande vil ha ytterligere likestilling i hoppsporten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kulturminister Trine Skei Grande vil ha ytterligere likestilling i hoppsporten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maren Lundby håper en gang å kunne vinne OL-gull i stor bakke og mixed også, men får foreløpig ikke lov. Kulturminister Trine Skei Grande støtter gulljenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag klinket Maren Lundby til med OL-gull i normalbakken i Pyeongchang. Etterpå kom hun med en klar beskjed til Den internasjonale olympiske komité (IOC): Hun vil ha flere OL-sjanser. Foreløpig finnes det kun en hoppkonkurranse for jentene i OL.

– Først av alt må jeg si at jeg er utrolig imponert over Maren Lundbys prestasjon i Pyeongchang og gratulere med gullet. Jeg er enig med Marens klare oppfordring til IOC og håper å få se henne og andre kvinner i både mixed og i stor bakke i et OL, sier kulturminister Trine Skei Grande til NTB.

– Hoppsporten er dessverre ennå ikke i mål med likestillingen 14 år etter at

Anette Sagen og Line Jahr sin kamp for å delta i skiflyging.

Maren Lundby var på den internasjonale pressekonferansen etter hoppgullet krystallklar på at også jenter fortjente å få sjansen i den store bakken. 23-åringen var også inne på tanken om at jentene en gang i framtida kunne hoppe mot gutta.

– Utøvere av Maren Lundbys kaliber demonstrerer så til de grader at tida er overmoden for flere konkurranser. Hun er et fantastisk forbilde for andre unge hoppere, sier Grande.

– I 2018 burde det være like muligheter innenfor skihopp, enten man heter Johann André Forfang eller Maren Lundby, avsluttet kulturministeren.

Les også: Formhopper Maren Lundby tok karrierens første OL-gull

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært