Carlsen med seier i Fischer-duell

Magnus Carlsen på Henie-Onstad kunstsenter der Carlsen og Hikaru Nakamura spiller om den uoffisielle verdensmestertittelen i Fischer Random. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Magnus Carlsen på Henie-Onstad kunstsenter der Carlsen og Hikaru Nakamura spiller om den uoffisielle verdensmestertittelen i Fischer Random. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen økte ledelsen i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk. Med svarte brikker vant han det sjuende partiet mot Hikaru Nakamura.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen leder turneringen med 9-5 sammenlagt før det siste av mandagens partier.

Førstemann til 12,5 poeng vinner den uoffisielle VM-kampen. Førstepremieren er på 900.000 kroner.

Carlsen er for alvor i førersetet. Tirsdag spilte han seg til seier i det første av to partier etter å ha halt i land seieren etter den siste tidskontrollen.

Gikk offensivt til verks

– Jeg ville ikke ta noen sjanser. Jeg tenkte at angrepet ville slå gjennom, og tenkte at jeg skulle ta det rolig for å ikke tabbe meg ut. Jeg misset på et trekk i hans forsvar, men det var alltid en bra stilling for meg, sa Carlsen til NRK.

Nakamura gikk offensivt ut med hvite brikker, men ble for kreativ.

– Jeg så aldri en mulighet til seier. Jeg kom meg dårlig ut, og det var dårlig hele veien, sa Nakamura til NRK.

I såkalt Fischer Random, eller Fischer-sjakk, er ikke brikkene stilt opp i henhold til reglene fra starten, men derimot med stor grad av tilfeldighet. Legenden Bobby Fischer introduserte spillemåten.

Avsluttes tirsdag

Kampen startet fredag og varer fram til tirsdag. Duellen er en del av Dag Alvengs utstilling «Tid som står stille» på Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo.

Nakamura vant et uoffisielt verdensmesterskap i Fischer-sjakk da han slo Levon Aronian i 2009. Carlsen er for sin del verdensmester i klassisk sjakk.

Fram til og med mandag spiller Carlsen og Nakamura to hurtigsjakkpartier per dag, der spillerne får 45 minutter på de første 40 trekkene. Deretter får hver spiller 15 minutter tillegg.

Arrangementet avsluttes tirsdag med åtte lynsjakkpartier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært