Thingnes Bø avviser at presset ble for stort

Johannes Thingnes Bø har ikke lykkes så langt i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø har ikke lykkes så langt i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø kalte seg selv listefyll etter OL-jaktstarten, men vil ikke være med på at forventningene har preget ham så langt under vinterlekene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stryningen har radet opp seirer i verdenscupen denne sesongen, og har sammen med franske Martin Fourcade vært totalt dominerende. Mandag sto Fourcade øverst på pallen og jublet for karrierens andre OL-gull, mens Thingnes Bø satte ord på sin 21.-plass i pressesonen.

I mål var han slått med nesten tre minutter av den franske vinneren.

24-åringen vil imidlertid ikke være med på at de høye forventningene som var stilt til ham, har virket negativt inn i de to første OL-konkurransene.

– Nei, jeg tror ikke det. Foran løpet i dag hadde jeg verken forventninger eller press. Før sprinten og i uka som har gått har jeg jobbet med meg selv for å komme i rett modus, og på sprinten var jeg rolig og fin, sa stryningen.

– Jeg tror ikke det (presset) har bidratt til at jeg har bommet tre ganger på liggende, for det er det som har ødelagt både sprinten og jaktstarten, tilføyde han.

Vinden erter

På mandagens jaktstart bommet han to ganger på andre liggende. Allerede da svant medaljehåpet. Etter nye fire bom første stående var alt håp helt ute.

– Da blåste det så sterkt at... det var ikke sjans å se svart i siktet. Jeg kunne ventet, men jeg var allerede så langt bak at det ikke var noen vits det heller, sa stryningen.

– Jeg prøvde å treffe, men når siktet går på den måten, må jeg i så fall bare tippe. Det er vinden som plager og erter meg litt her, forklarte han videre.

Å skyte stormkast av det kaliberet han ble utsatt for mandag, tilhører sjeldenhetene.

– Jeg har aldri skutt i så sterk vind som på den skytinga. Da var løpet kjørt, sa 24-åringen.

Han vil samtidig ikke skyve vindforholdene foran seg som eneste forklaring på at det har buttet de to siste dagene.

– Jeg skylder ikke på vinden, men sier bare at jeg ikke har taklet den. Hadde det vært vindstille, er jeg sikker på at resultatet hadde blitt annerledes, sa Thingnes Bø.

Forberedt på alt

Han var soleklar medaljekandidat før OL, men hevder selv han ikke hadde noen illusjoner om at den jobben skulle bli enkel.

– Det er ikke bare å komme hit og plukke medaljer. Jeg var forberedt på at det kunne gå bra her nede, men også at det kunne gå dårlig. Og det er kun min egen skyld at jeg ikke har lyktes, sa han.

Torsdag er det normaldistanse på skiskytterarenaen i Alpensia. Da kommer første sjanse til å revansjere seg.

Les også: Svendsen: – Kan ikke være bekjent av dette

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært