Rørt Lundby-trener hadde det helt for jævlig

Jermund Lunder opplevde en av sine tøffeste dager i hoppbakken da Maren Lundby tok OL-gull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Jermund Lunder opplevde en av sine tøffeste dager i hoppbakken da Maren Lundby tok OL-gull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maren Lundbys trener Jermund Lunder hadde en tøff dag i hoppbakken som endte med gull til eleven. – En helt for jævlig dag, sa han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var så utladet etter at gullet var sikret at han bare måtte legge seg nedpå en stund.

– Jeg måtte legge meg ned. Jeg la meg på ryggen og kikket på snøen som falt. Jeg var så forferdelig sliten, for det har vært en så for jævlig dag. Det har vært så mye opp- og nedturer, forklarte Lunder norsk presse.

– Jeg ble jo litt nervøs da, jeg må innrømme det. For det første var det jo favorittstemplet hun hadde når vi kommer ned hit. Det måtte vi takle, så var det et kjempehopp i går hvor jeg trodde korsbåndet hadde røket. Det så nemlig slik ut fra der jeg sto. Det var jo en kjempenedtur det, sa han, før han fortsatte.

– Så reiser hun seg og det var en opptur det før beskjeden om at hun hadde slått seg i hoften, det var en ny nedtur det, men det viste seg at det gikk bra. Da vi kom til bakken her i dag, så tok vi en dobbeltsjekk på utstyret, og da viste det seg at den ene skoen hadde knekt etter fallet i går. Servicegutta fikk kastet seg om og ordnet skoen. De gjorde en kjempejobb. De hadde reservedeler, så de sagde skoen ned og satte på de nye delene.

– Hadde vi ikke sjekket så kunne det gått veldig galt. Det var ikke noe moro. Det var en hylse der sikkerhetsklaffen sitter som hadde sprukket, høyst sannsynlig i fallet i går, sa treneren.

Tross all motgangen og problemene klarte 23-åringen å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

– Det er det som gjenkjenner en olympisk mester å takle de situasjonene som har vært. Hun er beinhard.

Les også: Svendsen: – Kan ikke være bekjent av dette

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært