Olsbu firer da Dahlmeier knuste rivalene i OL-vinden

Marte Olsbu tok fjerdeplassen på skiskytterjaktstarten under OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Marte Olsbu tok fjerdeplassen på skiskytterjaktstarten under OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marte Olsbu trøblet i Pyeongchang-vinden, men tok likevel en sterk fjerdeplass på skiskytterjaktstarten. Ingen kunne stoppe Laura Dahlmeier fra nok et OL-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsbu noterte seg for fire bom. Det var minst én strafferunde for mye til å blande seg inn i medaljekampen. Lørdagens sølvvinner fra Froland var i mål 1.07,3 minutter bak suverene Dahlmeier.

Hun gikk seirende ut av spurtduellen med svenske Hanna Öberg i kampen om fjerdeplassen.

– Det er alltid moro å vinne en spurt. Jeg var ganske gira på å få til et bra løp i dag og vise at sprinten ikke var et blaff. Jeg var litt usikker på vinden, men alt annet fungerte bra. Vinden snudde, og jeg var usikker på hvordan jeg skulle stille inn (siktet). Vinden tok litt for mye fokus, sa Olsbu til Eurosport.

– Jeg så at pallplassen gikk da jeg var i strafferunden. Det er litt bittert, men en fjerdeplass i dette selskapet er faktisk veldig bra, la hun til.

Direkte: Følg dagens øvelser her

Vindkule

Olsbu plaffet ned fire av fem blinker da hun var innom standplass for første gang. Like etter fikk Tiril Eckhoff en strålende start med fullt hus.

Den mye omtalte Pyeongchang-vinden hadde på ingen måte løyet innen mandagens jaktstart. Løperne måtte kjempe på standplass og ofte justere siktet. Det kom en real vindkule da Olsbu og Eckhoff var inne til andre skyting. Der måtte begge tåle to bomskudd.

Olsbu slo så til med en perfekt serie på den første stående skytingen. Da gikk blinkene radig unna. For Eckhoff ble det dessverre sprekk med tre bom, og totalt måtte hun ut i strafferunden fem ganger. Eckhoff kompenserte med feilfri skyting på siste stående. Med nest raskeste langrennstid klatret hun opp fra 24.- til 9.-plass. Hun var 1.47,8 minutter bak vinnertiden.

– Det var et greit løp. Jeg var offensiv og plutselig var jeg oppe i front, men deretter skjøt jeg litt dårlig på stående. Du må være skikkelig under liggende skyting, og det var jeg ikke. Det var gøy å gå i dag, men det var synd at jeg skjøt tre bom (på tredje skyting), sa Eckhoff til Eurosport.

Aktuelt: Vinden herjer i Pyeongchang: – Dette kan skape store problemer

Historisk

Synnøve Solemdal hadde fire bom og ble nummer 41, mens Ingrid Tandrevold fulgte rett bak med like mange bomskudd.

Seieren til Dahlmeier var av det historiske slaget. Ingen kvinnelig skiskytter hadde tidligere klart å følge opp en sprinttriumf med seier på den påfølgende jaktstart i OL. Den tyske stjernen holdt seg til kun ett bomskudd. Hun slo slovakiske Anastaiya Kuzmina med 29,4 sekunder, mens Anaïs Bescond fra Frankrike tok bronsen. Kun 0,2 sekund skilte de to siste medaljevinnerne.

Skiskytterjentenes neste oppgave er onsdagens normaldistanse.

Aktuelt: «Idiotiske» økter bak Holunds OL-eventyr

Kollaps for Bjørndalens ektefelle

Det vil seg ikke for Ole Einar Bjørndalen og kona Darja Domratsjeva i dette OL. Hun havnet i kjempetrøbbel på siste skyting i jaktstarten mandag.

Der brukte hun lang tid på stående under krevende vindforhold, men endte opp med hele fire strafferunder. Domratsjeva hadde seks totalt i konkurransen og havnet nesten fire minutter bak vinneren Laura Dahlmeier (Tyskland).

Bjørndalen ble vraket til OL, men er i Sør-Korea og innvilget leder-akkreditering på hviterussisk kvote.

Kona er fra Hviterussland. Domratsjeva var sett på som en mulig OL-dronning i skiskyting, men åpningen har vært tam. Hun ble nummer ni i første konkurranse som la grunnlaget for mandagens jaktstart.

Aktuelt:

OL-vinner Krüger har mer krutt på lager

Halfvarsson stiller på OL-sprinten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært