OL-vinner Krüger har mer krutt på lager

Simen Hegstad Krüger var en omsvermet mann etter OL-gullet i Pyeonchang.
Simen Hegstad Krüger var en omsvermet mann etter OL-gullet i Pyeonchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gullet kom på første forsøk, men egentlig var det 15-kilometeren kommende fredag at Simen Hegstad Krüger hadde blinket seg ut på forhånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er på den distansen han har tatt sin eneste verdenscupseier. Det skjedde i Toblach før jul.

Det er også på den distansen han har gjort det best, og det er den distansen han liker best. Slik sett var det overraskende at han dundret til med gull i skiathlon søndag.

– Ser du 15-kilometeren som en enda større sjanse?

– Ja, det den som jeg har sett for meg som den beste muligheten. Det er den jeg har tenkt mest på, og det er på den distansen at jeg har hatt mine beste løp, sa Krüger.

Nullstille

– Det er mange som er hakket bedre enn meg på et oppløp, men når jeg først får de meterne så er jeg god. Jeg viser i hvert fall i dag at formen er ganske bra. Jeg skal prøve å nullstille og kjempe på 15-kilometeren også. Martin (Johnsrud Sundby) og HC (Hans Christer Holund) blir nok å regne med der også, og i tillegg tror jeg vi kommer til å få bra kamp av Dario (Cologna) og Maurice (Manificat). Det blir nok en tøff kamp.

Aktuelt: «Idiotiske» økter bak Holunds OL-eventyr

Mor kommer

Til fredag er også mor Ingrid og kjæresten på plass. Mor Ingrid satt søndag i bilen på vei til norgescup i Åsen med datteren Solveig da hun fikk beskjed om seieren til sønnen.

Til TV 2 fortalte hun at hun ble så glad at hun begynte å gråte.

– Jeg gleder meg til familien og kjæresten kommer ned til det neste løpet på fredag. Det var der egentlig at jeg trodde at jeg hadde min største sjanse, sa Krüger.

Aktuelt: Vinden herjer i Pyeongchang: – Dette kan skape store problemer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært