Meny

Alle peker på Klæbo

Pål Golberg, Eirik Brandsdal, og Emil Iversen under søndagens pressetreff før OL-sprinten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du skal lete lenge for å finne en som ikke peker på navnet Johannes Høsflot Klæbo (21) foran tirsdagens OL-sprint.

Klæbo har vunnet samtlige sprinter uten om én denne sesongen. Det ene tapet kom mot italieneren Federico Pellegrino i bysprinten i Dresden samme helg som det var NM i Gåsbu.

Klæbo hadde naturlig frafall da de norske sprintgutta hadde sin pressekonferanse søndag, siden han selv skulle gå skiathlon bare timer senere. Der endte det med en litt skuffende 10.-plass.

Uten storfavoritten til stede måtte de tre øvrige på laget fortelle om hvordan de skulle knekke Klæbo når duellene starter i kalde og vindfulle Pyeongchang.

– Nei, det tror jeg ikke går, så vi får prøve å knekke resten, kom det kontant fra Emil Iversen.

Utsagnet kom nok nokså automatisk, og det er nok ikke helt sikkert at han innerst inne mener det han sier.

Avslørt

Eirik Brandsdal var innstilt på ikke å gi seg uten kamp.

– Det er et godt spørsmål. Han har vist få svakhetstegn så langt. Men samtidig har han avslørt litt av taktikken sin, og det er å gå knallhardt til verks. Han har vært vanskelig å gjøre noe med så langt, men det er sprint og det er marginer, og alt kan skje. Vi må bare være på hogget og være offensive. Hvis vi kjemper det vi kan, så tror jeg ikke det er helt umulig, sa den rutinerte Kjelsås-løperen.

Pål Golberg sier at han alltid har tro på at han kan vinne.

– Det blir et morsomt skirenn, og hvert skirenn har sin egen historie. Nå stiller vi med blanke ark, og jeg er like dum hver gang jeg stiller til start og tror at jeg kan vinne. Det er den innstillingen man må ha, og så er det helt klart at det er en favoritt, og så må resten bare prøve å slå ham. Jeg kan ikke spekulere i om det vil ha noen betydning at han gikk renn søndag, men jeg ser det i hvert fall som en fordel for min del at sprinten er min første OL-øvelse. Det bruker jeg for det som det er verdt, sa Golberg.

Ville selv

Landslagstrener Arild Monsen røpet at Klæbo allerede i vår hadde blinket seg ut tremila, selv om sprinten bare kom to dager senere.

Han sier dette om betydningen om å gå to renn så tett etter hverandre.

– Vi har vurdert det og snakket sammen med Kåre (bestefar Høsflot) om det, og vi har kommet til at det ikke er noe negativt. Det har vi også gjort litt ut fra det han har gjort tidligere i verdenscuphelger i vinter, for eksempel i Toblach der han ble nummer ti første dagen og vant i dag to. Gutten har vært veldig innstilt på å gå tremila. Det var noe av det første han sa i vår da vi diskuterte hvilket lag han skulle være på. Denne tremila har betydd mye for ham, og da fikk han gå den, sa Arild Monsen til NTB.

Klæbo trodde selv etter skiathlonløpet at han ikke ville kjenne for mye til det løpet i sprinten.

– For min del tror jeg det kan være positivt. Nå har jeg fått en god gjennomkjøring og en god hardøkt. Nå er vi i gang. Det er greit å kunne senke skuldrene litt og bare gå ut der og gjøre jobben. Så får vi satse på at vi kan ha en god dag på tirsdag også, sa Klæbo til NTB.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært