Tarjei Bø: – Jeg har ingenting å skylde på

<p>Tarjei Bø fikk det bare nesten til i OL i Pyeongchang søndag. Da blir det ikke medalje.</p>
Tarjei Bø fikk det bare nesten til i OL i Pyeongchang søndag. Da blir det ikke medalje. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tarjei Bø (28) mener at utgangspunktet for en perfekt jaktstart er til stede til tross for at det bare ble 13.-plass i søndagens skiskyttersprint.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stryningen skjøt to bom på liggende og er ikke hektet av med mer enn drøye 33 sekunder.

28-åringen var ikke like skuffet over resultatet som en skulle tro.

– Det var egentlig ganske mye bra om jeg skal være helt ærlig. Det var ikke så vanskelig å skyte og faktisk lettere enn mange av treningsdagene. Jeg burde ha skutt bedre. Jeg har ingenting å skylde på, og det var ingen vind som ødela for meg. Dette var unødvendig. Jeg er ett skudd fra medaljekamp.

Oversikt: Program for VM i skiskyting 2019

Hårfint

Alle de norske slet i vinden i Pyeongchang. Tre mann hadde to bom, mens lillebror Johannes Thingnes Bø hadde hele fire.

– Dere har vært her lenge og trent. Hvorfor takler dere det ikke bedre?

– Det er hårfint. Det eneste jeg har bestemt meg for er at jeg ikke skal ligge der og la sekundene gå. Jeg må ta litt sjanse og gi det en medaljesjanse. Det følte jeg at jeg gjorde, og jeg var faktisk ganske nærme.

– Hva tenker du om at både din bror Johannes og Martin Fourcade skjøt tre bom på liggende?

– Det er slikt som kan skje i slike forhold og på en plass som dette. Da er feilmarginen større, rett og slett. Det er klart at det er rart at begge feiler, men jeg lover at de begge to kommer til å slå knallhardt tilbake.

Klar bane

Det var mange nye navn på toppen av resultatlisten, men Bø var ikke veldig overrasket over at det var nettopp tyskeren Arnd Peiffer som dro til med seier.

– Løpet ble litt laget for Peiffer. Det ble et ekstremt raskt løp, og han er en tysk kraftmaskin som har et VM-gull i akkurat samme forhold i Khantij-Mansijsk i vind og 20 minus. Han er god på det.

– Hva er ambisjonene foran jaktstarten?

– Jeg er veldig nær og er bare én strafferunde bak pallen. Det er egentlig et veldig fint utgangspunkt. Det er veldig tett der, men jeg var ikke engang i topp ti. Det virker som det er mye «nesten» for mange der ute, konkluderte Tarjei Bø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden